avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii fiscale PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii fiscale PFA

sunt un pfa infiintat in urma accesarii masurii 112. Ce obligatii financiare am? Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 26 Martie 2013
Daca v-ati autorizat in acest an, dupa ce ati primit toate actele pentru pfa trebuie sa mergeti, in maxim 15 zile, la administratia financiara sa va inregistrati si sa depuneti declaratia 220 cu venitul astimat pentru 2013. Apoi o sa primiti acasa decizia de impunere cu ratele de platit la impozitul pe venit si la contributia la sanatate. Ratele sunt trimestriale si plata se face pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Cumparati-va registrul jurnal de incasari si plati unde veti trece toate incasarile(care sunt de fapt venituri, inclusiv venitul primit pe masura 112 dar si alte sume de sprijin pe suprafata sau pe animale, daca e cazul) si platile pe care le faceti pentru achizitionare de utilaje, seminte, si altele, plata contributiilor trimestriale la sanate. Se trec platile si incasarile atat in numerar cat si cele prin contul bancar.
Sa aveti grija ca sumele primite de la stat si UE nu sunt venituri impozabile si deci, cand veti depune declaratia 200 in prima parte a anului viitor 2014 pentru anul fiscal 2013, nu se iau in calcul la calculul venitului impozabil brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interprindere individuala Andrey23 Andrey23 Am fost la camera de comert am deschis un II am luat certificatul de inregistrare si cel constatator si as vrea sa stiu ce trebuie depus la finante si cum se ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa 2016 vdeny vdeny buna ziua, Va rog mult spuneti-mi si mie ce impozite plateste un PFA in 2016, obligatoriu? Am un prieten care tocmai si-a deschis un PFA, este salariat, ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cod caen 4321 - impozitare in sistem real - neplatitor de tva Rus-Nicu Rus-Nicu Buna, Doresc sa infiintez un PFA in domeniul instalatielor electrice cod CAEN 4321. La Cluj Napoca pentru CAEN 4321 venitul a fost stabilit la 22300 RON pe ... (vezi toată discuția)