avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat de inregistrare mentiuni - legalitate si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat de inregistrare mentiuni - legalitate si valabilitate

Avem urmatoarea situatie:
ca urmare a schimbarii asociatului unic prin cesionare de actiuni s-au facut modificarile si in actul constitutiv al societatii care a fost emis sub semnatura privata.Avocatul care s-a ocupat de inregistrarea modificarii la Registrul Comertului
a depus acolo actul constitutiv modificat semnat numai de asociatul unic (deci neautentificat de avocat sau notar) si alte cateva acte.De la Registrul comertului i-a fost inmanat Certificatul de inregistrare mentiuni privind modificarea facuta in actul constitutiv.Intrebarea mea este:
Este suficient acest Certificat de inregistrare mentiuni privind modificarea facuta in actul constitutiv ?Constituie acest certificat o autentificare pentru actul constitutiv modificat ( ca la notar) sau trebuie ca actul constitutiv modificat sa fie autentificat la notar inainte de a fi depus la Registru Comertului?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:36, 26 Martie 2013
Nu este obligatoriu ca un act constitutiv actualizat să fie autentificat la notarul public, este de ajuns să fie semnat de asociatul unic.
Pe lângă certificatul de înregistrare a menţiunii mai aveţi ca document doveditor rezoluţia pronunţată în care se precizează că s-a depus actul constitutiv actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume asociat simultan cu cesionare parti eugen82 eugen82 Un srl are doi asociati X majoritar si Y cu 5%. Y fiind defapt asociata, de la ultima modificare a actului constitutiv cu ani in urma si-a schimbat numele in ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu datorii? predare activ-pasiv justyno12345 justyno12345 Daca s-a facut un act aditional in care se stipuleaza: cesiunea partilor sociale ,revocarea vechilor asociati din functia de administratori punerea ... (vezi toată discuția)