avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare nume asociat simultan cu cesionare parti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare nume asociat simultan cu cesionare parti

Un srl are doi asociati X majoritar si Y cu 5%.
Y fiind defapt asociata, de la ultima modificare a actului constitutiv cu ani in urma si-a schimbat numele in urma divortului, apoi in urma unei noi casatorii.
Nu s-a facut mentiunea schimbarii numelui in registru pt. ca Y nu a anuntat schimbarile intervenite, nici noile adrese , nu a fost de gasit si nici nu a mai interesat-o srl-ul.
Fiind necesare modificari care nu se pot face fara semnatura lui Y, dupa cautari Y a fost gasita si este de acord sa cesioneze partile sale lui X pt. a nu mai produce incurcaturi.
Intrebarile sint urmatoarele:
Avind in vedere ca Y cesioneaza si nu va mai fi asociat, mai este necesara mentionarea in registru a noului nume?
Daca da, se poate face intr-o singura etapa mentiunea in registru a schimbarii numelui lui Y simultan cu inregistrarea cesiunii partilor lui Y (cu noul nume) catre X?
Mi s-a spus ca s-ar putea sa fie necesar ca mai intii sa fie inregistrata mentiunea cu schimbarea numelui, iar abia dupa aceea sa se faca o noua inregistrare a cesiunii.
Este vreun risc de amenda pt. intirzierea inregistrarii numelui nou?
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:58, 31 Iulie 2011
Se poate poate face fara nicio problema. Este nevoie sa faca dovada schimbarii numelui: sentinta divort, certificat casatorie. Avea obligatia legala ca in decurs de 15 zile de la modificarea numelui sa faca la registrul comertului cuvenitele modificari. Amenda nu va primi, deoarece institutia judecatorului delegat la registrul comertului nu mai exista si directorul/persoana desemnata nu au competenta in acest sens.
Va multumesc pt. raspuns.
Am editat mesajul in timp ce scriati raspunsul cu intrebarea suplimentara:
avind in vedere ca Y cesioneaza si nu va mai fi asociat, mai este necesara mentionarea in registru a noului nume?
Nu mai este nevoie. Trebuie specificat doar in hotararea asociatilor ,, metamorfoza" numelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cesiuni eugen82 eugen82 intr-un srl cu doi asociati unul cedeaza partile sale celuilalt, iar apoi cel ramas cedeaza o parte din partile sale unui tert. sint doua contracte de cesiune ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma - cesiuni parti sociale firma fcostea fcostea Buna seara, Doresc sa stiu daca exista vre-un termen de notificare la ORC a cesiunii de parti sociale. De ex: o societate X este actionar majoritar la o ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl tijana tijana buna ziua! ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)