avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare

din cate am inteles prin castigarea procesului as fi scutit de plata taxei de prima inmatriculare dar ar trebui pe urma sa platesc taxa de mediu care e echivalenta sau mai mare decat cea de inmatriculare.poate sa imi explice cineva mai detaliat?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: poroma , utilizator 23:29, 4 Aprilie 2013
Daca ati castigat procesul va veti inscrie masina fara niciun fel de problema.

Singura problema ramane la vanzarea ei, cand sa zicem ca daca dvs mi-o veti vinde mie eu va trebui sa platesc taxa.
am inteles ca o inscriu dar totusi trebuie sa platesc taxa pt timbrul de mediu...1800 de euro...deci nu am facut nici o afacere??
Nu inteleg ce vreti sa spuneti.

Ati intentat proces pt inscrierea masinii fara taxa? Daca da, si ati intentat inainte de 1 ianuarie 2013 atunci veti castiga acest proces si va veti inmatricula masina fara sa platiti timbrul de mediu
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
cosmintt26, utilizator
nu am intentat proces doar am discutat cu un avocat cu vreo 2 saptamani in urma si mia zis ca da inca se poate castiga procesul pentru neplatirea taxei de prima inmatriculare....apoi am citit pe un forum ca in situatia in care castig acel proces nu va mai trebui sa platesc taxa de prima imatriculare dar de la 15 martie a intrat in vigoare o lege si anume ca va trebui sa platesc taxa pt timbrul de mediu care la masina mea ar fi 1800 de euro....nu pot sa intentez proces si pt aceasta taxa???
In situatia dvs cazul e mai complicat.
Procesele deschise pana la 1 ianuarie 2013 se castiga sigur.

Procesele dupa 1 ianuarie (caz in care va aflati si dvs) nu se stie daca se mai castiga. Daca veti castiga veti inmatricula masina, nu asta e problema ci problema e ca nu poate sti absolut nimeni din lumea asta daca se mai castiga procesele! Situatia juridica s-a schimbat la 1 ianuarie 2013, s-a schimbat si la 15 martie 2013 si pana acum inca nu s-a dat niciun verdict dupa "legea noua".
Puteti da in judecata dar luati in calcul riscul ca puteti ramane cu banii dati avocat si ssa pierdeti procesul!

Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
cosmintt26, utilizator

Alte discuții în legătură

Imatriculare auto bulgaria maanu maanu Buna ziua am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru chioreanioan chioreanioan am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru o masina cumparata pe leasing, inmatriculata in iulie 2013 csabab csabab Ma puteti ajuta cu o informatie/sfat, daca putem recupera timbrul de mediu pentru o masina cumparata pe leasing acum un an, si la care am achitat ultima rata ... (vezi toată discuția)