1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Daca reveniti la munca dupa implinirea varstei de1 an de catre copil , atunci veti primi un stimulent de insertie in valoare de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani - situatie valabila numai daca ati optat pentru CCC cu o durata de 2 ani.
3. In ceea ce priveste reducerea programului de munca la revenirea din CCC, va pot spune ca nu exista nicun text de lege care sa prevada asa ceva.
4. Potrivit art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010, de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
Intoarcere din ccc
nataliaz
buna ziua
ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani.
Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)