avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Servicii intracomunitare

Buna ziua.
Am primit o factura din Italia pentru prestarea unui serviciu cu automacara (locul prestatiei fiind in Italia), factura e cu tva 0, si este platitor de tva (am verificat pe VIES).Factura o inregistrez cu taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 17:03, 27 Martie 2013
Da, daca si dvs sunteti platitor de tva
Conform directivei TVA locul prestarii unui serviciu este locul unde persoana facturata isi are sediul fix ( RO, in acest caz)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Vlajoaga Robert PFA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura externa transport marfa mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Trabuie sa emit o factura pentru prestari servicii (transport marfa), locul prestarii fiind in Germania, catre o firma din Germania.Trebuie ... (vezi toată discuția)
Tva servicii ue firma neplatitoare de tva valienache valienache Buna ziua, am o speta care nu am maii avut-o pana acum, daca pot primi un sfat fiscal. O firma din RO neplatitoare de TVA are un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Tva este obligatoriu de platit daca... ? egidio egidio Am urmatoarea problema,am societate in Romania platitoare de TVA inscrisa in vies lucrez in Italia ca si prestator de servicii,pentru o societate italiana ... (vezi toată discuția)