avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... lucru in camp de radiatii ionizante si electromagnetice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

lucru in camp de radiatii ionizante si electromagnetice

pentru lucru in camp de radiatii ionizante plus pericol de contaminare radioactiva, externa si interna, plus radiatii electromagnetice determinate de statii radio pe unde ultrascurte, angajatorul nu compenseaza in nici un fel(financiar, zile de recuperare in statiuni...etc.). Intrebare- care este baza legala pentru care angajatorul ar putea fi "sensibilizat"la unele compensatii de natura materiala( in afara de prevederile codului muncii la cap. sanatatea angajatilor)?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:41, 27 Martie 2013
In domeniul securitatii si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia sa respecte cerintele din H.G. nr. 1.093 din 16 august 2006 privind stabilirea cerinţelor minime de securitate şi sănătate pentru protecţia lucrătorilor impotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de munca, precum si H.G. nr. 1.136 din 30 august 2006
privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscuri generate de câmpuri electromagnetice.
.Acele compensatii de natura materiala de care vorbiti se stabilesc prin negociere la incheierea CCM sau CIM.
Pot fi avute invedere la negocierea contractului colectiv de munca la nivel de firma si determinarile efectuate in zona de actiune a campului electromagnetic, cu respectarea Normelor de limitare expunere populatie la campuri electromagnetice aprobate prin Ordinul MSP nr.1193/ 29.09.2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise cu date tehnice de securitate jacquelline jacquelline As dori sa stiu in baza carei legi furnizorii de produse chimice au obligatia transmiterii catre clienti a fisei cu date tehnice de securitate (vezi toată discuția)
Sc aerostar sa - spor pericol/toxic Andrei7709 Andrei7709 Lucrez de 5 ani la SC Aerostar SA Bacau, si nu se da nici un spor de toxicitate. Cum aflu daca ar trebui sa se dea? lucrez cu substante toxice, cancerigene, ... (vezi toată discuția)
Spor de ecran ContSters96208 ContSters96208 Lucrez toata ziua la calculator (8 ore ). Pot cere spor de ecran si in baza carei legi? (vezi toată discuția)