in urma decesului bunicului si a unchilor mei inclusiv a mamei nu s-a facut nici o succesiune , astazi suntem in situatia urmatoare : o bunica materna si 4 nepoti .
mentionez ca bunicul si un unchi au decedat inaintea mamei iar cel de-al doilea unchi dupa ce a decedat mama . astazi nu stim care este cota de mostenire care ne revine ,bunica sustinind ca din partea mamei avem doar 1/4 iar din imobilele detinute de unchi nostri (care nu au copii sau sotie) nu avem nimic.
va multumesc anticipat
Mergeti la un notar cu actele de stare civila (care sa arate cum sunteti inruditi) si va face calculul pe cote. Din cate inteleg sunt mai multe mosteniri (adica mai multi defuncti) la care cotele difera in functie de clasele de mostenitori.
1.bunic matern -decedat :casa parinteasca
2.unchi matern -decedat : imobil propiu
3.mama -decedata :casa parinteasca
4.unchi matern -decedat : imobil propiu
bunica materna si-a insusit cele 3 imobile iar o intelegere pe cale amiabila nu a fost posibila , am inteles de la un notar ca fiind vorba de perioada de timp singura posibilitate este succesiunea in instanta . mentionez ca sunt scrisi in ordinea in care au decedat
va multumesc
Neexistand intelegere intre mostenitori, este obligatoriu sa va adresati instantei, nu inainte de a merge la notar pentru a vi se elibera o incheiere prealabila si obligatorie pentru instanta.
Succesiune
ContSters238389
Buna ziua, am o intrebare. Unchiul meu a decedat acum 24 ani, iar mama mea a decedat la trei luni dupa unchi, in casa raminind sotia lui ei neavind copii. ... (vezi toată discuția)