avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac pentru a divorta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac pentru a divorta?

doresc sa dau divort . ce trebuie sa fac ?

Cel mai recent răspuns: AnghelinaDan , utilizator 13:35, 29 Martie 2013
Mergeti la :

1) notar - daca suteti amandoi de acord cu divortul.
2) instanta - daca celalalt nu e de acord.

Aveti copii, sotul e de acord cu divortul?
daca nu aveti copii puteti divorta la starea civila
daca aveti copii puteti divorta la notar sau instanta. La notar numai pe cale amiabila si aveti un termen de 30 de zile, in care se va efectuta si ancheta psiho sociala si audierea minorului daca acesta are peste 10 ani, si la instanta se poate divorta si daca exista si daca nu exista acord intre soti.
avem un copil minor este la mine iar ea este plecata din tara la munca undeva an germania nu-i stiu locatia si nr.de tel. al are anchis sau si la schimbat.doresc sa fac pasul acesta deoarece relatia dintre noi sa distantat.
in acest caz numia in instanta. la notar trebuie sa fie ambii soti prezenti.

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru divort doberv doberv care sunt pasii de urmat si costurile aproximative dupa noile prevederi in cazul unui divort cu copil si partaj ? divortul de comun acord cu custodie comuna. (vezi toată discuția)
Divort marinush4u_2006 marinush4u_2006 ce trebuie sa stiu despre un divort de comun acord?ce acte imi trebuie si ce trebuie sa fac sa-l duc la bun sfarsit?eu cu sotul meu nu avem copii si nici nu ... (vezi toată discuția)