avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

ce trebuie sa stiu despre un divort de comun acord?ce acte imi trebuie si ce trebuie sa fac sa-l duc la bun sfarsit?eu cu sotul meu nu avem copii si nici nu cred ca se pune prb de partaj.....impreuna nu avem decat un imprumut in banca si o rata la un magazin......ce trebuie sa facem?astept un rasp cat mai urgent....multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:25, 27 Septembrie 2012
Daca si sotul e de acord cu divortul, puteti divorta la starea civila sau la notar. Mergeti cu buletinele si certificatul de casatorie. Cererea se depune, asteptati 30 de zile, va prezentati apoi si divortati.
Daca sotul nu e de acord cu divortul sau nu se poate prezenta, veti divorta in instanta. Cererea se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, insotita de certificatul de casatorie, copii dupa buletine, copie dupa certificatul dvs de nastere, timbru judiciar de 0.3 lei ( il luati de la posta) si chitanta CEC c-ati achitat taxa de timbru de 39 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - sotia este in strainatate nicusor75 nicusor75 buna ziua vreau sa divortez fara a pune avocat pt ca nu am baniunde trebuie sa ma adresez si ce taxe se plateste eu cu fosta nu mai sunt la o luna dupa ce am ... (vezi toată discuția)
vreau sa divorțez. ce trebuie sa fac? cât ma costã? degi_gi degi_gi Vreau sa divorțez dar soția este plecata în străinătate și nu poate veni în țară, ea este de acord cu divorțul. Aș dori sa ... (vezi toată discuția)