In prezent detin o mansarda in Iasi, construita de SC Grup 5 Constructii Instalatii Montaj SRL. Am un act de vanzare-cumparare incheiat intre parti, insa fara a fi implicat vreun birou notarial.
Acum am primit mansarda, dupa o mare intarziere pentru care, cf. contractului ar trebui sa primesc aprox. 5.000 euro penalizari, insa problema cea mai mare este ca nu am acte pe acel apt (intabulare etc) - din motiv ca firma nu a depus si nu vrea sa depuna actele la primarie.
As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine actele si penalizarile?
Care sunt pasii legali, care sunt costurile aproximative, timpii de solutionare, si sansele de solutionare pozitiva?
Mai sus am postat o intrebare referitor la demersurile necesare intabularii unui apartament construit la manasarda unui loc, in cazul in care constructorul nu a avut autorizatie de construire.
Pana la urma, au mai survenit ceva noutati:
1) Am inteles ca cineva de pe etaj (sunt mai multe mansarde), se ocupa de asta, insa fara semnaturile tuturor locatarilor de la etajul inferior, nu se poate face nimic.
2) Separat, am obtinut o sentinta judecatoreasca, prin care se confirma vanzarea-cumpararea apartamentului in cauza, tinand loc din cate inteleg, de act autentic.
In aceste conditii, imi puteti spune daca se poate face intabularea, si ce trebuie sa fac? Trebuie sa obtin aceleasi semnaturi de la proprietarii de la nivelul x-1? Exact de aceste semnaturi in este mie groaza.
In speranta ca nu e chiar toata lumea in concediu :), v-as ruga sa aruncati o privire si peste update-ul de mai sus. Pe scurt, daca am hotarare judecatoreasca care sa tine loc de contract de vanzare cunparare in forma autentica, pot merge sa intabulez apartamentul, sau mai trebuie sa ma lovesc de aceeasi chestiune cu semnaturile celor de la etajul inferior etc?
Cum pot lua legatura cu dv?
Si eu detin o mansarda achizitionata tot de la aceasi firma. As dori sa-mi spuneti si mie cum ati intabulat-o pana la urma!? Merci frumos!