avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri pt tineri intreprinzatori
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri pt tineri intreprinzatori

buna, as dori sa deschid o afacere si sa profit de fondurile pt tineri intreprinzatori oferite de stat; cum se procedeaza? care sunt demersurile si in ce ordine?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 16:57, 29 Martie 2013
Exista varianta infiintarii unei firme SRL-D.

Verificati in prealabil daca indepliniti conditiile ceruta de lege pt. infiintare si daca aveti un plan de afaceri eligibil pentru a accesa fondurile oferite de stat, si in ce conditii se acorda.
Multumesc pt rasp, deci : 1. Verific dc indeplinesc conditiile pt a putea accesa aceste fonduri 2. Infiintez firma srl d - mi se deconteaza? 3. Depun cerere impreuna cu proiect, plan de afaceri - in faza asta tre' sa angajez o firma care sa-mi fac planul de afaceri si dupa, o alta firma care sa ma ajute in demersurile legate de obtinerea ajutorului? 4. Astept sa primesc banii - nu tre' sa ma apuc de investitie cu partea mea pana nu sunt acceptata in program? 5. In cazul refuzului, ce taxe exista pt inchiderea firmei si/sau dupa cat timp pot sa aplic din nou pt a obtine asemenea fonduri nerambulsabile? 6. Eu/firma trebuie sa garantez cu ceva pt a obtine banii? In cazul falimentului ce se intampla? Cat timp, dupa deschidere, ma "urmareste " statul? 7. Ce stiti despre programul din anul acesta? Am vazut k se dau 70%, sau 100.000 lei? Pe cand se va da drumul? Va multumesc anticipat!!
1.Pentru a verifica conditiile de a infiinta SRL-D cititi OUD 6/2011:
[ link extern ] -/
2.Pentru infiintarea SRL-D costurile sunt gratuite.
3.Mai intai cititi la adresa de mai sus ce trebuie sa contina planul de afaceri si apoi hotarati daca trebuie sa angajati o firma. Pentru SRL-D sunt 2 programe pe care le puteti accesa, dar doar START este momentan afisat pe site OTIMMC Cluj. Cititi si acest program.Procedura pentru tineri inca nu s-a afisat.Dupa ce faceti planul de afaceri asteptati lansarea programului deoarece acesta se va introduce pe platforma programului on-line. Detaliile le garsiti daca cititi procedurile.
4. Dupa ce ati semnat contractul de finantare incepeti si faceti investitiile. Aceste detalii sunt detaliate in proceduri
Pentru alocarea financiara nu va trebuie garantii doar daca doriti sa accesati un credit pentru diferenta de cofinantare.
De ce sa dati faliment?Deschideti afacerea ca sa functioneze va straduiti sa o faceti sa mearga.
In OUG 6/2011 veti gasi toate detaliile privind urmarirea creantelor.
Daca ideea dvs este viabila trebuie sa o faceti sa va aduca profit. Nu va lansati in afaceri doar ca sa obtineti finantare.
Foarte util va este sa faceti un curs de competente antreprenoriale (sunt multe care sunt gratuite) sau manager de proiect pentru a fi pregatit sa dezvoltati o afacere.
:) va multumesc pt lamuriri. Am citit linkul, chiar m-a ajutat. Eu sunt sigura k ideea mea ar prinde bine, este vb de un loc de joaca pt copii, intr-o localit cu peste 10 mii locuitori, cel mai apropiat oras mare cu asemenea loc e la 30 km, chiar m- am interesat in randul parintilor si se solicita... Ideea e k din moment ce-mi deschid afacerea nu mai tre' sa investesc bani in "marfa" cum e cazul altor afaceri, deci tot ce incasez sau majoritatea mare imi ramane mie. Eu doar vroiam sa stiu pt orice eventualitate ce se poate intampla in cazul in care dupa 2-3 ani de ex. nu mai merge, dc se cere o perioada minima de functionare si ce se intampla cu lucrurile achizitionate, sunt ale mele sau tre sa innapoiez statului? Si inca ceva, pt infiintare srl d nu se percepe nicio taxa, Dar, sunt scutita si de alte taxe, nu stuu exact ce implica, dar stiu k se cer bani lunar/semestrial pt multe alte chestii, dupa ce firma deja exista, chiar dc nu are activitate, si in cazul in care nu primesc finantarea, din orice motiv, k sa inchid sau sa ma "reprofilez" cat se plateste? Si de aici mi-am mai adus aminte de ceva, cand infiintez firma tre sa declar sediul si punctul de lucru, asa-i? Eu am gasit spatiu pt punct de lucru, in chirie, asta inseamna k de la infiintare tre' sa platesc chiria? Si astept cateva luni pana se da drumu la program si dupa mai astept sa fiu acceptata si apoi iar astept dupa bani...?? Sau pot sa adaug punctul de lucru doar dupa ce stiu k am fost acceptata? Si cat costa? Va multumesc anticipat pt amabilitate si rasp.
Multe din problemele puse de dvs exista explicate in procedura. Va rog sa o recititi cu atentie.
Din start va spun ca trebuie sa studiati piata careia va adresati. Daca aveti idei inovatoare, in anul urmator, puteti extinde categoria grupului careia va adresati...incet si sigur, cautati modalitati de dezvoltare.
Si ca sa intelegeti, aceste programe sunt pentru dezvoltare, sunt pentru a sprijini tinerii antreprenori ca sa dezvolte o afacere, nu pentru a lua doar bani nerambursabili . Acesti bani trebuie invesiti si justificati.Nu vi se pare corect?
In procedura se spune clar :
4.10. Beneficiarii sunt obligaţi să asigure bunurile achiziţionate prin Program în favoarea OTIMMC (sau OTIMMC şi instituţia de credit parteneră în cazul în care este accesată schema de finanţare cu credit bancar), împotriva tuturor riscurilor, pe o perioadă de 3 ani, şi să cesioneze toate drepturile pe care le vor dobândi în temeiul asigurării către administratorul programului;
Deci acele bunuri sunt in proprietatea dvs dar asigurate in favoarea OTIMMC ca si garantie pentru suma acordata nerambursabila prin program.
Dvs va desfasurati activitatea ca si orice firma, declaratiile trebuie depuse la finante si semestrial la OTIMMC.Nu sunteti scutita de alte taxe.
Cititi cu atentie atat OUG 6/20011 cat si procedura START.
In ce priveste sediul, cautati sa obtineti un contract de comodat.
Nu inteleg de ce aveti nevoie de punct de lucru.
Daca nu veti fi acceptata la finantare ce va costa este suspendarea activitatii pe care trebuie sa o declarati la finante , iar ca schimbare de cod CAEN va costa sa adaugati acesta la ONRC.
DVS puteti infiinta firma, si daca sunteti acceptata la finantare incepeti sa faceti demersurile, activitatile.
Singura cheltuiala care este eligibila inainte de semnarea contractului este consultanta pe proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiecte europene - fonduri nerambursabile pentru tinerii care au varsta sub 35 de ani jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua As dori sa stiu si eu cum se procedeaza ptr a porni o afacere cu bani europeni ( tinerii sub 35 de ani pot accesa fonduri europene nerambursabile) ... (vezi toată discuția)
Srl-d cu finantare GYOGYO GYOGYO Buna ziua.Se poate cere infiintarea unui SRL-D pentru a accesa fonduri in 2015. asi vrea sa ma-n scriu la Programul pentru dezvoltarea abilităţilor ... (vezi toată discuția)
Accesari fonduri europene pe perioada anului 2013 pentru service auto ggeorge ggeorge Buna seara, As dori sa infiintez un service auto dar nu stiu si nici nu am putut afla de pe internet daca mai sunt valabile fondurile europene in anul ce ... (vezi toată discuția)