avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PROTECTIA MUNCII APLICATA PENTRU LUCRARI DE MENTENANTA ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PROTECTIA MUNCII APLICATA PENTRU LUCRARI DE MENTENANTA IN PARCURI EOLIENE

As dori sa ma informati in legatura cu lucrarile de mentenanţa pentru un parc eolian in Romania din punct de vedere al sigurantei si protectiei muncii.

Nu stiu unde pot sa intreb aceste detalii:

- Este necesar un plan de coordonare pentru acste lucrari in faza de MENTENANTA ?
- Ce documente sunt necesare?
- Exista un coordionator sau ceva asemanator pentru aceste lucrari? e novoie sa fie numit conform legii?
- In caz afirmativ ce experienta si formare este necesar sa aiba coordonatorul?
- Este necesar sa se realizeze simulari, planuri de autoprotectie?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:27, 5 Aprilie 2013
Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006, normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Cerintele minime de securitate si sanatate in munca pentru lucratori, aprobate prin hotarari de guvern, ordine de ministru al muncii si/ sau ordine ale ministrului santatii, sunt aplicabile pentru toate sectoarele de activitate din economia nationala, deci inclusiv pentru activitatea mentionata de dvs.
Dupa cate cunosc eu, mentenanta este cuvantul "sofisticat" folosit pentru activitatea de intretinere, revizii si reparatii.
Multumesc pentru raspuns, evident, e vorba de intretinere, reparatii etc...din pacate legea e destul de ambigua in general si nu stiu la cine ma pot adresa pentru date precise ca de explu stiut sigur daca eeste obligatoriu sau nu sa se elaboreze un plan de autoprotectie si sa se realizeze simulatii de evacuare. Nu stiu daca in aceasta faza mai este obligatoriu sau nu sa se angajeze un coordonator, contructia in sine e terminata si daor intereseza faza de intretinere. O sa studiez cu atentie legile si hotarile de guvern. Termenul de mentenanta l-am copiat dupa al site din sector.
Din moment ce construirea parcului s-a incheiat ceea ce faceti dumneavoastra se incadreaza intr-o activitate desfasurata in mod curent. Coordonatorul de securitate a fost necesar doar pe perioada existentei santierului temporar. In acest moment tr sa organizati activitatea de prevenire si protectie in conformitate cu prevederile legale functie de numarul de lucratori ce sunt angajati in societate. (lucrator desemnat SSM, serviciu intern de prevenire si protectie sau/si serviciu extern de prevenire si protectie). Dupa ce ati organizat activitatea de prevenire si protectie tr luate masuri pentru desfasurarea activitatilor de prevenire si protectie prevazute in art. 15 din norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.
Buna seara, multumesc pentru raspuns si lamuriri. Inteleg ca pentru lucrari de reparatii, intretineri etc nu mai este necesar sa existe un Coordonatorul de securitate. Am inteles partes cu "(lucrator desemnat SSM, serviciu intern de prevenire si protectie sau/si serviciu extern de prevenire si protectie)". Pentru a putea analiza continutul normelor metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare este suficient sa consult in internet sau este necesar sa apelez la serviciile unui consultant ca sa-mi explice exact ce documente trebuiesc intocmite etc...

Va intreb atatea detalii pentru faptul ca nu cunosc absolut deloc legea in acest domeniu si nici termenii tehnici ci sunt doar un intermediar care intelege limba romana pentru o firma din SPANIA.

Va multumesc foarte mult pentru informatii!

Depinde cum v-ati hotarat sa organizati activitatea de prevenire si protectie, cel ce se va ocupa de aceasta activitate tr sa aiba o pregatire impusa de norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare si tr sa cunoasca si sa ia masurile pentru desfasurarea activitatilor de prevenire si protectie.
Cati lucratori are firma pt care vreti sa organizati activitatea de SSM?


Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Norme ssm in constructii legislatie 2009 ContSters87904 ContSters87904 Buna ziua tuturor Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie: unde as putea sa gasesc normele de sanatate si protectie in munca in domeniul ... (vezi toată discuția)
Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)