avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Renuntarea la oferta dupa castigarea licitatiei pentru ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Renuntarea la oferta dupa castigarea licitatiei pentru ca am introdus gresit pretul - riscuri

Cum pot renunta la oferta in situatia in care la etapa finala electronica am introdus un pret prea mic (am crezut ca este vorba de pretul pe bucata cand de fapt era pretul pe kg) si am fost declarat castiator? Ce risc in afara de pierderea garantiei de participare?
Ce altceva as putea face pentru a nu fi obligat sa inchei contractul?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:33, 27 Martie 2013
nu te pot forta sa semnezi contractul, doar pierzi garantia de participare.
ar mai fi un risc extrem de important pt dvs. si anume situatia prevazuta de art 97^1 alin 6 din hg 935/2006
Inseamna ca situatia se complica. Dar retragerea ofertei este asimilata cu refuzul de a semna contractul? Se mai poare retrage oferta dupa ce am fost declarat castigator? Fiind vorba de licitatie cu etapa finala electronica, era aceeasi situatie daca as fi tastat gresit pretul?
In mod normal , in cazul in care se refuza semnarea contratului ...este stipulat in caietul de sarcini ce urmeaza a se intampla, in cele mai multe cazuri se pierde garantia de participare
prin ofertarea acelui pret dvs. v-ati asumat anumite obligatii fata de autoritatea contractanta motiv pentru care in cazul unui litigiu sunteti pasibil ori de despagubiri ori instanta va poate obliga la executarea contractului. la fel de adevarat este insa ca exista si posibilitatea ca dvs. sa probati faptul ca nu v-ati manifestat vointa in sensul incheiarii contractului la acel pret insa cred ca este destul de greu de probat.
totusi, in situatii de genul asta de regula pretul final este unul neobisnuit de scazut iar in aceste conditii autoritatea trebuie sa solicitae clarificari cu privire la pret. in aceste conditii dvs. veti prezenta un raspunus care nu va fundamenta pretul ofertat iar oferta in mod normal va trebui respinsa. nu va gasiti in situatia asta?
ce trebuie dvs sa intelegeti este faptul ca autoritatea se afla intr-o situatie delicata. si daca ar exista autoritatea ar intelege situatia de fata, practic ea nu poate lua o decizie de a nu va atribui contractul decat printr-un mecanism prevazut de lege. de asemenea, autoritatea nici nu poate declara oferta dupa locul 2 castigatoare intrucat nu doriti sa semnati contractul datorita culpei dvs in ceea ce priveste ofertarea pretului si nu datorita unei forte majore sau caz fortuit. in aceste conditii autoritatea ar cam fi pusa in situatia anularii procedurii.
asa ca va mai intreb o data. pretul dvs final este unul neobisnuit de scazut, adica mai mic decat 70% din valoarea estimata?

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - neprezentare semnare contract biankamanea biankamanea buna ziua! as avea si eu o intrebare, astazi am de inceheiat 3 contracte de furnizare de produse cu ofertantul castigator. In comunicare de rezultat i-am ... (vezi toată discuția)
Anulare procedura? adela1978 adela1978 Buna ziua. Avem urmatoarea speta: la incheierea contractului, ofertantul castigator refuza semnarea acestuia, considerand ca a facut o eroare la calculul ... (vezi toată discuția)