avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ?

Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa achit tot creditul .S-a facut o reesalonare pe 6 luni in data de 22.02.2010 din care nu am platit nimic. Banca mi-a trimis cateva notificari dar nimic mai mult dupa care a vandut creanta catre o firma cu sediul in Cipru , considerandu-se contract de credit tocmai reesalonarea din 22.02.2010.
Firma cesionara mi-a trimis o "notificare cesiune creante " din care am vazut ca dobanda este aproape egala cu suma ramasa neachitata . Am luat legatura cu ei telefonic si cand le-am cerut sa-mi trimita defalcat cum s-a ajuns la suma ceruta mi-au zis ca asta e suma pe care banca le-a comunicat-o, insistand sa fac o plata de 2000 lei (suma totala de plata fiind de 14000 lei) ca dupa aceea sa se poata face reesalonarea. Raspunsurile primite la intrebarile mele fiind foarte evazive si insistenta sa fac neaparat acea plata , m-au facut sa cred ca datoria s-ar putea sa fie prescrisa , cu atat mai mult cu cat am fost la banca sa cer detalii , iar banca mi-a zis ca la ei nu mai figurez cu nici o datorie.
Ce credeti , a intervenit prescriptia ? Ce sa fac pe viitor ?
Multumiri tuturor celor care au avut rabdarea sa citeasca cele scrise de mine .
Cel mai recent răspuns: tazuu , utilizator 12:48, 2 Aprilie 2013
Incuviintarea este din anul acela insa dreptul de a cere executarea poate sa fie anterior. Acum s-au modificat prevederile in ceea ce priveste perimarea insa pentru executarile incepute inainte de 15 feb 2013 sunt reguli in favoarea debitorului care anuleaza toate formele de executare.
Da, dar s-a inceput procedura de executare, asta inseamna ca s-a intrerupt termenul de prescriptie, nu?
Am intrat in ceata:-/. Nu s-a inceput nici o executare silita. Executarea a fost ceruta de catre banca inainte de a vinde creanta. N-am primit niciodata vreun document de la banca sau de la altcineva in sensul executarii .Am fost din nou la banca si mi-au zis ca ei nu mai au nicio treaba cu mine si sa rezolv datoria cu firma cesionara si pe ei sa-i las in pace. In continuare firma cesionara ma roaga sa depun o suma de bani ca ulterior sa facem reesalonarea debitului . Ma ameninta verbal ca pot sa ia si alte masuri dar au trecut deja 3 luni in care nu mi-au mai trimis vreo somatie , nu am semnat nimic cu ei , doar ca vorbim la telefon .
E sau nu prescrisa datoria ? Ce sa fac?
Au trecut cumva 3 ani de la declansarea executarii silite de catre banca? de ce considerati ca s-a prescris ?
Iertati-mi insistenta dar nu inteleg #-o. Firma ce a cumparat datoria mea se poate folosi de incuviintarea executarii silite ceruta de banca (executorul fiind bancar , nu judecatoresc) , sau trebuie sa ceara executarea silita in numele sau , pentru ca banca zice ca odata ce au vandut creanta n-o mai intereseaza cum isi recupereaza aia banii , ca nu mai tin legatura cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita chriss81 chriss81 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: - s-a inceput executarea silita in cursul anului 2009, titlul executoriu fiind un contract de credit ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)