avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVENDICARE SAU EVACUARE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVENDICARE SAU EVACUARE?

Buna ziua,tuturor!
In urma cu 2 ani am deschis,tatalui meu,un proces de evacuare din apartamentul in care sunt propietar si in care tata se mutase pentru a dat un pic de condiment vietii sale,vreme in care eu eram plecat din tara.Mama locuieste singura in apartament cu 3 camere,tata in apartamentul meu de 2 camere,iar eu cu familia mea in chirie.Am pierdut procesul de evacuare pe motiv ca nu exista un contract de inchiriere intre mine si tatal meu si motivatia era ca singura actiune la indemana era REVENDICAREA. Imediat,tata a deschis ACTIUNE IN DECLARAREA SIMULATIEI,proces pe care l-a pierdut.Nu mai are nici o cale de atac,dar nu vrea sa-mi lase spre folosinta apartamentul.Spuneti-mi, va rog, ce urmeaza sa fac acum: EVACUARE sau REVENDICARE? Va multumesc anticipat!
revendicare este actiune pe care trebuie sa va intemeiati cererea
Va multumesc pentru raspuns si va doresc sa aveti o zi frumoasa!
Promovati o actiune de revedicare imobiliara ( actiunea promovata de proprietarul neposesor impotriva posesorului neporoprietar ), actiune reala, petitorie, imprescriptibila , putand fi exercitata oricand.

Actiunea in evacuare este specifica diferendelor ce izvorasc din contractele de locatiune, sunt exercitate impotriva detentorului precar .



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mobile mostenite de la mama si bunica tobescu tobescu Buna ziua, as avea sa va supun o speta : mama si bunica noastra ne a lasat ca mostenire mobile de mare valoare, aceste mobile erau depuse in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Pot face o evacuare AuraRo AuraRo Buna ziua, Am si eu o problema: sunt proprietara unui ap prin contract de Vanzare cumparare (eu Aura l am cumparat singura necasatorita de la sotii Ionescu) ... (vezi toată discuția)