avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Act vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Act vanzare cumparare auto

Buna ziua!....
Unde se fac actele de vanzare auto daca nu exista posibilitate de eliberare factura?
Sunt valabile si cele tip cu certificat de radiere incheiat intre parti?
Daca cumparatorul nu a radiat masina in termen de 30 de zile de la data instrainarii conform inscrisului la rubrica instrainat catre de pe certificat de inmatriculare , cum pot radia eu ca proprietar masina din circulatie la politie nu la financiar?
De fapt toate actele sunt la mine (ca fratele meu a gasit pe cineva si a maritat-o) pentru ca era pe numele meu doar ca circula el cu ea asa ca eu plateam impozit si toate celela care imi returna el bani pt tot ce se intampla cu masina si asa m-am trezit ca masin nu mai e..
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 13:42, 28 Martie 2013
Buna ziua,
Actele se pot face oriunde doar sa fie si cumpartorul de fata ca sa semneze. Nu trebuie mers la firma sau la notar, le faceti dvoastra cu pixul pe formularul acela tipizat, e bun cel de care ati scris.
Daca cumparatorul nu a radiat masina de la politie, nu aveti cum sa o radiati dvoastra ci doar sa anuntati la politie ca circula cu ea si au trecut cele 30 zile.
Dvoastra radiati-o de la financiar, restul e treaba cumparatorului.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
trandafir2, moderator
Asta nu e o problema ca bineinteles ca facem si actul de vanzare cumparare copii de buletin certifacat fiscal sau fisa fiscala .
De fapt masina a fost furata atunci este depusa plangere la politie cu nr de inregistrare doar ca v-am spus de masina se folosea fratele meu ca si cand ar fi a lui de fapt era masina de familie si asa a fost inmatriculata , fratele a ajuns la o intelegere cu tatal celui care a furat-o si politistul de caz a zis ca sa facem un act de vanzare cumparare incepand cu data cand sa intamplat actele o sa se faca in fata lui.
Eu nu mai locuiesc cu fratele meu si daca nu avea nevoie de mine ca eu sunt proprietar nu aflam.
Nu stiu de ce a zis asta politistul .
Nu poate sa imi dea mie la mana ca a fost furata si imi era mai usor si eu o radiam si pe urma renunta fratele la plangere ca el a facut-o.
Va multumesc pentru intelegere!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am avut o masina dacia berlina veche pe care am vandut-o de ceva timp si am dat si cartea masinii respectivului. acesta nu a mai venit sa facem ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)