avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Termen inregistrare in ROI
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Termen inregistrare in ROI

urgenta! va rog daca stie cineva

cat dureaza mai nou inregistrarea in ROI ??//
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 09:42, 29 Martie 2013
Buna ziua,
Cat timp dureaza inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari (ROI)?
a) In cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in ROI odata cu inregistrarea in scopuri de TVA, autoritatile fiscale vor emite decizia de inregistrare in ROI sau, dupa caz, de respingere a cererii de inregistrare in ROI in termen de 10 zile calendaristice de la data depunerii acestei cereri;

b) In cazul persoanelor impozabile care solicita inregistrarea in ROI ulterior inregistrarii in scopuri de TVA, decizia de inregistrare in ROI / de respingere a cererii de inregistrare in ROI va fi emisa imediat.

Sper sa va fi raspuns suficient de repede si mai ales sa va fi fost de un real folos
Conform Ordinului nr. 2120 din 2010 cererea de înregistrare se soluţionează în termen de 10 zile de la data depunerii ei la organul fiscal, aceasta în condiţiile în care a fost completată corect şi au fost anexate documentele necesare.
multumesc celor care mi-au raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata inregistrare tva si inregistrare in roi Mihai223 Mihai223 Dupa ce o SRL a fost infiintata, cat dureaza procedura de inregistrare in scopuri de TVA in Romania si apoi inscrierea in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare registrul operatorilor intra-comunitari(roi) nviorel nviorel Trebuie sa achizitionez o piesa de schimb de la o firma din Suedia. Firma in cauza m-a atentionat in privinta validitatii codului VAT(codul fiscal la noi din ... (vezi toată discuția)
Nmar tva intracomunitar valabil alexia100 alexia100 Buna tuturor, Am depus actele pentru inregistrarea numarului de TVA si in lista operatorilor intracomunitari si saptamana trecuta mi-au iesit aceste ... (vezi toată discuția)