avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recasatorita- urmeaza partaj din prima casatorie! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recasatorita- urmeaza partaj din prima casatorie! consecinte??

Buna ziua,

Eu am divortat in urma cu un an, dupa o casatorie de 20 ani, in urma careia au rezultat 2 copii (unul este inca minor). Fostul sot a parasit tara in urma cu 10 ani, neavind nici o contributie de atunci. Am avut sansa sa ma recasatoresc cu alt barbat, de curind. In timpul primei casatorii, am dobindit in comun un apartament platit integral si un altul, sub credit ipotecar, din care am achitat numai eu 30%, fostul sot, zero. Doresc sa fac partaj. Ma intereseaza ce drepturi are noul sot asupra bunurilor sau partilor dobandite in urma paratajului. Se pot considera bunuri dobandite innaintea casatoriei? Daca prin partaj, as dona un apartament copiilor, este cumva nevoie de acordul noului meu sot? Mi se pare absurd, el nu are pretentii, as vrea totusi sa stiu...am primit tot felul de informatii contradictorii.

Va multumesc pentru ajutor!

Adriana
Imobilul pe care doriti sa l donati puteti si fara partaj, donati ambii parinti , dvs si fostul sot, unuia dintre copii, cu scutire de raport, sau ambilor copii in cote parti egale. Sotul daca nu mai este in Tara va poate da o procura pt donatie si partaj la Consulatul din Tara respectiva. Donatia se va face pe apartamentul care nu este ipotecat caci minorul nu poate accepta o donatie cu sarcina. De aseamenea minorul /minorii au nevoie de un curator ca sa accepte donatia in numele lor, acesta putand fi chiar actualul sot. Pt aceasta trebuie sa va adresati Autoritatii Tutelare.
Vor fi bunuri proprii si nu comune.

Actualul sot nu are niciun drept asupra lor.

Fiind bunuri proprii, nu va trebuie acordul actualului sot pentru a dispune de ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Am cu fosta sotie un apartament pe care vrem sa-l donam copilului nostru major. Intrebare: trebuie neaparat facut partajul sau putem si asa fara? (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Donator de bani pentru vanzare cumparare iliescuelena iliescuelena Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu ... (vezi toată discuția)