avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donator de bani pentru vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donator de bani pentru vanzare cumparare

Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu vor sa beneficieze si sotul meu .notara mi-a sugerat ca in acest context ar trebui sa existe cineva care sa imi doneze niste bani astfel ca eu sa cumpar partea mea. acel cineva poate fi ORICINE ? sau numai o ruda de gradul 1 cum zice notara ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:38, 21 Septembrie 2010
poate fi oricine donator. este bine cum vor parintii. imobilul va fi bun dobandit in timpul casatoriei si va fi bun comun...si riscati ca la un eventual divort, sa se ridice cu pretentii sotul la imobilul dvs. si al fratelui.
adica psartea dvs, fiind dobandita in timpulcasatoriei, este si partea sotului.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Donatia este un act intuitu personae (facut in mod clar in consideratia persoanei beneficiare), iar donatorul poate fi orice persoana. Cu toate acestea nu inteleg de ce nu fac un testament, sau lasa pur si simplu mostenirea pt. a fi dezbatuta legal, daca nu mai exista si alti mostenitori potentiali, in afara de dvs. si fratele dvs. In cazul in care nu mai sunt si alti mostenitori, iar bunul se doreste a ajunge la dvs. si fratele dvs. dupa moartea parintilor, mostenirea legala este o foarte buna solutie, la aceasta neavind ce cauta sotul dvs.:)
daca nu exista alti copii in afara de voi 2, parintii va pot dona casa, nici donatiile nu se impart la divort
Legea spune ca bunurile dobindite in timpul casatoriei prin mostenire sau donatie nu sunt bunuri comune ci propri ale fiecaruia. In aceasta situatie incheiati contract de donatie , donatarii fiind Dv. si fratele Dv. iar donatorii parintii.In aceasta situatie daca unul solicita raportul donatiilor , o poate face si celalalt astfel incit nu va faceti probleme asupra aspectului legat de incalcarea rezervei succesorale.
orice poate persoana poate sa va doneze banii. dar de ce nu va fac act de donatie direct parintii pe numele dvs si al fratelui dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)
Donatia griglucia griglucia In urma divortului mi-a ramas casa care la baza ei este o donatie din partea fostiilor socrii,fostul sot mi-a lasat casa mie in urma partajului.Mentionaz ca eu ... (vezi toată discuția)