avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Faliment - preaviz in concediu crestere copil (CCC)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Faliment - preaviz in concediu crestere copil (CCC)

Ma aflu in concediu de crestere a copilului si am optat pentru 2 ani, pana in martie 2014. Intre timp firma la care lucrez a intrat in faliment. Vineri am primit prin posta de la lichidatorul judiciar o decizie prin care mi se comunica falimentul si faptul ca incepand cu 1 aprilie 2013 mi se acorda un preaviz de 20 zile.
Pot primi preaviz daca am contractul suspendat ca urmare a CCC? In mod normal pe perioada preavizului se plateste salariul, dar in cazul de fata? Cat primesc indemnizatia CCC nu pot avea alte venituri pentru ca pierd indemnizatia.
De asemenea mai am 15 zile de concediu neefectuate in anii trecuti. Cu ele cum se va proceda pentru ca din nou nu am voie sa am venituri pe perioada CCC.
Cum ar trebui sa procedez in situatia data?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
AlditaP, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 4 Aprilie 2013
In cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, este posibila concedierea persoanei care se afla in CCC, potrivit art.60 alin.2 C.mun.

Cele 15 zile de CO neefectuate se va compensa in bani la incetarea c.i.m., potrivit art.146 alin.4 C.mun.
Si imi vor fi platite si cele 20 zile de preaviz?
Daca da, aceasta plata si cea pt CO nu se considera venit si imi influenteaza indemnizatia?
Problemele astea ar trebui sa le discutati si la AJPIS, sa vedeti ce va spun ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate ina2017 ina2017 buna as vrea sa stiu cat voi avea maternitatea daca salariul de baza actual este 2234, dar prenatalul si postalul. Maternitatea, prenatalul si postalul pot ... (vezi toată discuția)
In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Concediu si preaviz Paleata Paleata buna ziua., am fost trimis in co perioada in care la un moment dat mi s-a transmis preavizul cu decizia de desfacere a contractului individual de munca. ... (vezi toată discuția)