Buna seara! Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, este vorba de martori care au mintit in instanta si pot face dovada. Care sunt pasii care trebuiesc facuti,cum se procedeaza in asemenea cazuri pt ca doresc sa fie trasi la raspundere! Si cea de a2a problema ar fi declaratiile false date pe propria raspundere la politie,deasemeni pot proba cu dovezi si martori faptul ca respectiva persoana a declarat fals cu buna stiinta. Cum trebuie sa procedez pt ca aceste persoane sa fie trase la raspundere,, Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Buna seara, am si eu o intrebare, sunt acuzat de o persoana de anumite fapte , dar nu are nici o dovada, intentionez sa dau in judecata persoana in cauza pentru calomnie. Cu siguranta persoana care ma acuza nefondat va aduce in instanta 3-4 martori mincinosi care vor declara toti la unison exact cum trebuie ca eu sa par vinovat. Va fi cuvantul meu impotriva cuvantului altor 3-4 persoane, faptic, scriptic nu au nici o dovada, doar pot depune marturii mincinoase, pe care nu am cum sa demonstrez ca sunt mincinoase. Oare instanta de judecata o sa le dea castig de cauza, doar in baza marturiilor depuse, faca alte dovezi clare, scriptice si faptice ? Multumesc pentru raspunsuri.
Evident, DA. Judecatorii care efectiv judeca (ma refer la cei care o fac conform fisei postului) sunt obligati sa hotarasca in functie de dovezile depuse la dosar. O marturie fara suport scriptic fata de 4 marturii, judecati si dvs....
in cazul acesta daca se hotarasc 4 persoane sa ii faca rau unei alte persoane se pun de acord sa declare toti mincinos despre acea persoana, ca ar fi furat ceva anume, ca ar fi amenintat pe cineva(pe unul din ei) si astfel castiga in instanta, doar pe baza marturiilor mincinoase datorate urii sau invidiei......astfel persoane nevinovate ajung sa fie condamnate....
Așa se întâmplă acum la mine unde am lucrat s au perindat sute de fete care au intrat fara inventar si au plecat fără inventar acum când eu am intrat în concediu țin să precizez sunt însărcinată în 8 luni mi da spus că nu vor să mi plătească concediul de odihnă pe care nu mi l-am luat nu vor să mi stampileze concediul medical si la 13 zile de când mi sa eliberat concediul medical mi a închis contractul de muncă pe motiv de indisciplină .Mi s a spus că mi sa făcut dosar penal ca sunt acuzată de furt si ca toți din magazin au declarat în potriva mea