avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare grad handicap (nerevizuibil) poate fi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare grad handicap (nerevizuibil) poate fi pierduta?

Buna ziua
Am o mare nedumerire.Mama mea este pensionara pentru limita de varsta in invatamant si de-a lungul timpului a suferit mai multe operatii, inclusiv una pentru neoplasm colon si vezica. In ultimii ani a manifestat o dementa senila care se accentueaza pe masura ce inainteaza in varsta, combinata cu un altzaimer.Concret , memoria recenta este total afectata si din acest motiv daca merge pana la baie nu stie sa se intoarca singura la locul ei. Peste toate astea a mai avut in ultimii ani si doua crize comitiale , la ultima dintre ele fiind luata cu salvarea si investigata in UPU. Din pacate dupa aceasta ultima criza, medicii de pe salvare au trecut ca diagnostic AVC, neconfirmat la ecograful din UPU, dar care s-a propagat in toate actele medicale ulterioare. Acum ea este incadrata in gradul de handicap grav fara insotitor, cod handicap 6 (nerevizuibil) cu bolile F01, G31 si C18.
Datorita faptului ca are aceasta dementa mixta, are o aprobare pentru doua medicamente antidementiale , aprobare care se innoieste la fiecare 6 luni prin internarea in spitalul de psihiatrie din Iasi si reevaluarea starii de sanatate.
La ultima evaluare psihiatrica s-a constatat o agavare a bolii , motiv pentru care am depus o cerere la Directia de asistenta a persoanelor cu handicap Iasi, in speranta obtinerii dreptului la insotitor.
Surpriza maxima a fost ca prezentandu-ne la comisie, in loc sa capatam insotitor (pentru ca situatia realmente necesita acest lucru), am fost anuntati ca daca nu completam dosarul cu o evaluare oncologica pierdem si gradul de handicap in care este incadrata in acest moment.
Operatia de neoplasm colon a avut loc in urma cu 8 ani, a fost urmata de chimioterapie si evaluari la jumatate de an , iar dupa 3 ani de la operatie nu a mai necesitat aceasta evaluare, astfel incat de atunci nu mai este in evidentele spitalului de oncologie din Iasi.
Nu stiu codurilor acelor boli cu care a fost incadrata in gradul de handicap grav, dar cred ca ele ar trebui sa fie de natura psihiatrica si nicidecum legate de oncologie.
In plus este diagnosticata si cu hepatita C ( C18 e posibil sa fie de la aceasta boala).
Poate fi ridicata incadrarea in gradul de handicap grav (nerevizuibil), cu toate ca situatia se agraveaza de la o saptamana la alta sau o sa-mi spuneti ca traim in Romania si e posibil orice?
Astept un sfat de la dumneavoastra pentru canu stiu incotro sa o apuc , iar timpul e foarte scurt (pe 28 aprilie trebuie sa ne prezentam din nou la comisie).
Mentionez ca reevaluarea e facuta la cererea noastra si vreau sa va intreb - daca noi nu ceream aceasta reevaluare , ramanea cu gradul de handicap (nerevizuibil)???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:01, 1 Aprilie 2013
Este hazardat a emite raspuns in lipsa documentelor de la dosar
Daca la nivel local nu beneficiati de solutie favorabila,puteti sesiza oficial comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)
Este corecta incadrarea in grupa de handicap accentuat a unei persoane paralizate? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In urma cu 4 ani si 4luni bunica mea,de 78 ani (impliniti pe 08.07.2012), a suferit un accident vascular cerebral in urma ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)