avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grad de handicap

Buna ziua

Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente vasculare,ultimul in luna mai anul 2014 dupa care a ramas cu sechele grave....m fost la doctor si a fost diagnosticata cu dementa vasculara si are halucinatii,este afazica,este agresiva cateodata..uneori nu ne recunoaste.Doctorul a spus ca trebuie pensionata si ii trebuie insotitor.
Intrebarea mea este..
Poate avea doua certificate de incadrare in grad de handicap pe doua boli diferite?Unul ca nevazatoare si unul pe dementa vasculara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 19:04, 6 Octombrie 2014
Comisia expertiza medicala persoane cu handicap,la solicitarea persoaneii sau a apartinatorilor acesteia,detin competenta sa analizeze starea de sanatate,cronicizarea,
agravarea afectiunilor deja in evidenta,inregistrarea altor afectiuni intercurente sau nou aparute,in urma analizei urmand sa elibereze nou document de incadrare in grad de handicap cu toate afectiunile
deci nu se poate sa aiba doua certificate de handicap fiecare cu cate o boala?
adica unul pe dementa si unul de nevazatoare?
multumesc
Conform norme in vigoare ,nu se elibereaza pentru o persoana mai multe decizii/certificat de incadrare in grad de handicap cu afectiuni distincte
multumesc frumos
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare grad de handicap armo armo va rog sa-mi spuneti daca diagnosticul: -dementa mixta vasculara si senila -SD pseudobulbar cu deteriorare cognitiva severa HTA st ii -hipoacuzie severa ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua....tatal meu a primit in ianuarie 2023 certificatul ... Seppisarpe Seppisarpe Buna ziua....Tatal meu a primit in ianuarie 2023 CERTIFICATUL GRAD de HANDICAP GRAV ASOCIAT PERMANENT,fiindca are 75 de ani dar nu i-a fost bifat ,,cu ... (vezi toată discuția)