avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre executare silita

Buna ziua,in urma unui proces de partaj succesoral cu unchiul meu,aiesit o hot.jud. cu titlu executoriu,in care eu debitorul sunt obligat la plata unei sulte de 175000lei,pentru a se egaliza loturile.In acest caz eu debitorul raman proprietar pe imobilul+teren,in cauza.Creditorul, unchiul meu, a pornit executarea silita si dupa 2luni am facut o intelegere (P.V.)la executoare,sa amanam executarea silita cu 6 luni,in speranta ca voi putea vinde eu debitorul imobilul. Acest lucru nu s-a inplinit,dar in toata perioada aceasta de 6 luni,a decedat unchiul meu,creditorul. Din partea lui vin mostenitorii,si cu acestia am ajuns la o intelegere,precum ca sunt de acord sa-mi ridice executarea silita,dar ei vor o garantie ca nu pierde sulta care este stipulata in titlul executoriu. Ce act as putea face cu ei la notar sau nu stiu unde sa apelez,un fel de promisiune de plata. Executoarea m-a informat ca executarea precum si incasarea sultei se prescrie in luna octombrie 2013.Va intreb daca dupa aceasta prescriptie, Hot.jud.cu titlu executoriu ,nu mai poate fi reluata iar o executare??:(
Cel mai recent răspuns: jiulian , utilizator 12:51, 2 Aprilie 2013
Incheiati angajament de plata
Prin implinirea termenului de prescriere,creditorul pierde dreptul de a mai solicita executarea silita
Trebuie verificat daca pana la termenul de prescriere,creditorul nu desfasoara acte /actiuni la nivelul bej,actiuni care sa intrerupa si sa genereze nou termen de prescriere
Va multumesc,pentru raspuns,dar acest angajament de plata unde il pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie sulta esanu doina esanu doina Cu cat timp inainte de data limita ( data de la care intervine prescriptia sultei ) trebuie incepute formalitatile de executare silita, asfel incat sa nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta titiC titiC in urma unui proces de partaj m-i sa atribuit apartamentul mie cu obligatia de a achita sulta de *** sotului,fara sa fie specificata o perioada a achitarii ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)