avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnatura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnatura electronica

Daca nu exista contract de munca,prestari servicii intre persoana care semneaza o declaratie (semnatura electronica) si angajator ce implicatii ar fi pt angajator si cel care are semnatura electronica(sau i se foloseste stickul de semnatura).
Cel mai recent răspuns: giuglea , utilizator 14:04, 2 Aprilie 2013
Raspunderea atat a persoanei care semneaza cat si a angajatorului pentru ceea ce se declara.
Dar persoana care semneaza nu are contract cu angajatorul iar in declaratia pe care o da angajatorul zice ca "imputerniceste pe X" sa transmita on line declaratiile obligatorii."
[ link extern ]

14. Întrebare: Pentru depunerea unei cereri pentru obţinerea certificatului digital poate fi împuternicită o persoană din firmă care nu este salariat sau colaborator?

Răspuns: Nu există restricţii în Ordinul 521/2007 de genul la care vă referiţi. Important este ca administratorul societăţii să semneze o împuternicire, prin care acordă dreptul respectivei persoane să semneze declaraţiile fiscale. Acest document trebuie să conţinã datele de identificare atât ale firmei, cât şi ale împuternicitului. Apoi împuternicitul va obţine certificatul digital şi va transmite declaraţiile on-line.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)
Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)