avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschidere sucursala Asociatie non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschidere sucursala Asociatie non-profit

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG din strainatate a unei sucursale in Romania. Precizez ca este deschisa deja o sucursala in alt oras, iar acum se doreste deschiderea uneia in Bucuresti. Ce documente sunt necesare, unde trebuie depuse, ce acte imi trebuie pentru a reprezenta ONG-ul in fata instantei sau la Registrul Comertului etc. ?
Va multumesc din suflet!
Astept urgent un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 21:41, 21 Octombrie 2009
Procedura este aceeasi ca si in cazul - "Precizez ca este deschisa deja o sucursala in alt oras"
Da, stiu. Numai ca acea sucursala a fost deschisa de altcineva, iar acum acea firma ma va imputernici pe mine sa fac acest lucru. Iar ei nu stiu cum s-a procedat in primul caz...
Asociatia isi poate constitui sucursale, ca structuri teritoriale fara personalitate juridica.
Sucursalele se constituie prin hotarare a adunarii generale.
Sucursalele desfasoara activitatile date in competenta lor de catre asociatie.

UNEORI MA INTREB DE CE SE EVITA A SE RASPUNDE CLAR ....sE INREGISTREAZA SI ACEASTA SUCURSALA LA REGISTRUL ASOCIATIILOR SI FUNDATIILOR SAU NU ???

MULTUMIM FRUMOS DE TOT !!!
Sucursalele nu se inscriu in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor este compus din două părţi: partea întâi - A - destinată înscrierii asociaţiilor şi filialelor acestora şi partea a doua - B - destinată înscrierii fundaţiilor şi filialelor acestora.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)
Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala ong BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG a unei sucursale noi in alt judet. Care ar fi procedura de urmat, ce documente ... (vezi toată discuția)