avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... compensare cheltuieli si sulte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

compensare cheltuieli si sulte

Poate judecatorul sa se pronunte prin compensarea in natura a cheltuielilor de judecata ,datorii din pasiv si sulte , avind in vedere caparatul mai mare datorii neachitatede peste 2000 lei, nu are serviciu dar in urma partajului (succesoral) a ramas cu 1/2 din p[roprietate.( cu o diferenta de teren putin mai mare , si obligareala plata unei sulte)
Adica din dreptul sau de proprietate sa se compenseze in natura aceste cheltuieli si sulte etc.. catre reclamant care a castigat procesul.
Mai mult reclamantul detine informatii ca paratul intentioneaza sa instraineze partea sa unor romi.
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 17:35, 5 Aprilie 2013
1. S-a cerut asta instantei (plata in natura)? Daca nu va dati seama ca nu avea de unde sa stie judecatorul ce doriti sau ce preferati dvs...
2. Respectivul trebuie sa plateasca sulta intr-un anumit termen, deci ori o va plati ori va fi executat silit.
3. NU poate vinde partea sa pentru ca pana la plata sultei inca nu este proprietar.
Da s-a cerut plata in natura.(cimpensarea datoriilor fata de reclamant sa se efectueze in natura)am facut o eroare de redactare .Datoriile paratului sunt peste 20000 lei nu 2000( adica peste doua sute milioane l=lei vechi)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
leusan, utilizator
Care este termenul limita pana la care paratul trebuie sa plateasca sulta?
30 de zile de la data pronuntarii.
Momentan, pana la expirarea termenului, nu puteti face nimic. In orice caz pana la iesirea din indiviziune paratul nu poate vinde bucata respectiva de pamant intrucat NU este proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)
Compensare cheltuieli proces de partaj leusan leusan In cadrul unui pr de partaj compensare datoriilor se face pentru tot ce a cheltuit reclamantul sau proportional cu partea de mostenire? Mai clar s-au achitat ... (vezi toată discuția)
Plata sultei fara termen simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X ... (vezi toată discuția)