avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare

o cerere adresata instantei cu 2 capete de cerere
1 obligarea paratului la plata facturilor restante , penalitati
2. incuviintarea executarii prin vanzarea bunurilor gajate in favoarea reclamantului , daca nu va executa de buna voie

pt a trece la executarea pct 2 , in cazul unei hotarari favorabile , ce etape mai trebuiesc parcurse ?
pot trece direct la vanzarea bunurilor gajate ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:30, 26 Februarie 2009
multumesc
si daca as face executarea gajului in baza lg 99/99 tot prin executor?
sau aici pot face vanzare directa , daca bunurile sunt in posesia mea
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
ENGFULL, utilizator
Aveti un contract de garantie reala semnat de debitor?
nu .de data asta vorbeam ipotetic .....
in ideea de a-mi modifica contractele prin inserarea unei caluze in sensul creearii dreptului de gaj al creditorului asupra bunurilor debitorului care sa dea dreptul de a vinde bunurile fara atata bataie de cap
ceva de genul : "
1. Beneficiarul accepta instituirea garantiei reale mobiliare in favoarea producatorului asupra bunurilor trimise spre prelucrare , ca o garantie a platii preturilor prelucrarii .
In caz de neexecutare a obligatiilor de plata producatorul va putea trece la valorificarea garantiei pana la concurenta sumelor datorate , dupa trecerea a 3 luni de la data scadentei .
Valorificarea se va face dupa notificarea prealabila a beneficiarului .
Beneficiarul se obliga ca in caz de neplata la scadenta a facturilor sa nu faca nici o opozitie cu privire la executarea prezentei garantii de catre producator .
Garantia inceteaza numai dupa indeplinirea de catre beneficiar a tuturor obligatiilor de plata , inclusiv a penalitatilor de intarziere .
Acest contract este titlu executoriu cu privire la valorificarea garantiei reale mobiliare , in temeiul Legii nr. 99 /1999 "
daca as avea o asemenea clauza as putea trece la vanzarea bunurilor ?
Cred ca e ok .Si atunci puteti trece direct la vanzarea bunurilor dupa termenul e 3 luni.Deci efectiv este un contract de garantie .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor retinute drept garantie ENGFULL ENGFULL contract lohn beneficiarul nu achita facturi restante , producatorul nu mai livreaza bunurile confectionate , retinandu-le pentru garantarea ... (vezi toată discuția)
Ziua contractelor - gaj OANA GORAN OANA GORAN intrun contract de gaj am urmatoarele clauze care nu mi se par ok deloc. 2) Dobânzile produse de suma de bani ce constituie obiectul garanţiei reale ... (vezi toată discuția)