dumutaadrianred a scris:
dar toata odata? sau tot in "rate" lunare? Mi-ar placea sa beneficiez de art.532 alin 2 , dar daca este posibil. Pot cere instantei sa tina cont de acest art. dar as fi mirat sa il accepte. Daca stiti o idee, ori o indrumare, as fi recunoscator.
Oricine face o cerere in fata instantei trebuie sa o devodeasca. Pentru a beneficia de aprevederile art. 532 alin 2, va trebui sa dovediti ca tatal a fost cel care v-a impiedicat pana acum sa introduceti cererea de chemare in judecata. In alta ordine de idei, dv puteti cere in instanta si luna de pe cer, problema e sa dovediti ca aveti vreun drept asupra ei.
O alta problema sunt cheltuielile de judecata. Eu am cerut sa fie suportate de parinte , iar el zice ca nu este de acord cu acest lucru. Iar calculul se face pe baza salarului, dar el are inca un copil, iar atunci se imparte la.....? Va multumesc si astept raspunsurile cu interes,pentru ca in data de 17 aprilie am proces.
1. Cheltuielile de judecat trebuiesc si ele dovedite.
2. Si chiar daca aveti costuri legate de proces si le dovediti, daca tatal dv este de aocord cu plata pensiei alimentare, nu poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.
3. Pensia de intretinere se va stabili in functie de nr. de copii. Avand in vedere ca mai aventi un frate/sora, cuantumul pensiei va fi diferit, in functie de cel de-al doilea copil. Daca acesta este minor sau major si isi continua studiile, suma pe care instanta o va aocrda ca pensie alimentara pentru dv nu poate de pasi 1/6 din veniturile tatalui. Daca fratele/sora dv este major si nu isi continua studiile, veti primi pana la 1/4 din veniturile tatalui.
4. Nu veti primi toata suma odata, ci in transe lunare. Legea prevede ca retinerile salariale, nu pot depasi 1/2 din venitul debitorului.