avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere

Buna ziua! M-am judecat cu tatal copilului meu cu care nu sunt impreuna,pentru custodia si pensia de intretinere a minorului,proces ce s-a incheiat cu urmatoarea decizie:25%din venitul net lunar pensie de intretinere,incepand cu data de 02.09.2016,pana la majorat si ca,tot tatal va compensa cheltuielile de judecata. Acum intrebarea mea este: trebuie sa legalizez hotararea pentru a i se retine din salariu aceasta suma lunara(am inteles ca acum se opreste direct din salariu) ? Cum procedez pentru a primi pensia de intretinere si restul sumei retroactiv si cheltuielile de judecata. De cand trebuie sa inceapa sa plateasca(decizia este pronuntata pe 18.05.2017,iar acasa mi-a ajuns pe data de 20.017.2017?!)Va rog,astept un raspuns,pentru ca sunt nelamurita total. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
DeaconeasaA, utilizator
Cel mai recent răspuns: DeaconeasaA , utilizator 12:40, 11 August 2017
Ati inteles gresit, instanta nu mai infiinteaza din oficiu poprirea pe salariu. Daca nu incepe sa plateasca, apelati la un executor.
Din ce ziceti, nu imi pare ca aveti de primit cheltuieli de judecata.
Multumesc pentru informatie. Da,il obliga tot pe el sa plateasca cheltuielile de judecata pentru ca am cerut asta in instanta si s-a si aprobat. Dar cum ajunge sa plateasca pensia retroactiv si sa ajunga la zi plus,sa plateasca si cheltuielile?! Toate aceste trebuie sa se rezume in 25% din venit,sau ar trebui sa plateasca altfel?!
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
DeaconeasaA, utilizator
Adresati-va unui executor judecatoresc care o sa va lamureaca si o sa va spuna si care sunt costurile aferente procedurii de executare silita,
Nu se poate sa legalizez hotararea si sa o trimit la locul lui de munca,pentru instiintare si eventuala poprire? Multumesc anticipat.
DeaconeasaA a scris:

Nu se poate sa legalizez hotararea si sa o trimit la locul lui de munca,pentru instiintare si eventuala poprire?

Nu se poate. Vi s-a răspuns mai sus la întrebarea asta.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil minor anianita87 anianita87 Buna ziua as vrea sa stiu ce se poate face in cazul in care tatal copilului nu plateste lunar pensia de intretinere acordata?cum se poate stabili o data fixa ... (vezi toată discuția)