avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestare recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestare recunoastere paternitate

cer scuze pentru nestiinta mea si doresc daca se poate sa mi raspundeti.in urma unei relatii am un copil de a carei existenta tatal biologic nu stie din motive intemeiate .de rusinea parintilor am facut rost de un,, tatic ,,si la nastere mi a recunoscut copilul .azi multumesc din suflet persoanei dar as vrea sa si reia libertatea totala de a nu avea de a face cu acest copil decit amicitia la care tinem mentionez ca el este de acord cu mine in ceea ce fac imi doresc doar custodia in totalitate a copilului meu .nu mi permit ca tatal biologic sa fie implicat in actiunile mele deoarece material ma ajuta tot parintii mei la care copilul creste o data cu mine.vreau sa iau decizii singura pentru copilul meu .din acest motiv va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac si ce posibilitati am .va multumesc.
Nu stiu de ce mesajul meu este considerat off topic.
Initiatoarea a intrebat care e modalitatea sa poata decide singura privitoare la minor.
Art. 507 si art. 398 Cod Civil ofera aceasta alternativa, chiar daca in certificatul de nastere al minorului exista un nume de tata.
Doamna Claudia, cereti prin instanta autoritate parinteasca unica, pe motiv ca tatal si-a abandonat familia. Daca tatal, citat, nu se prezinta in instanta, veti obtrine o hotarare in sensul dorit de dvs.

claudiamihaela1970 a scris:

un copil de a carei existenta tatal biologic nu stie

Martonze a scris:

un tata biologic...care a facut abstractie de existenta minorului

Martonze,
Ori nu sesizaţi diferenţa dintre un tata care nu ştie si unul care face abstractie, ori folositi orice discuţie începută ca pretext zugrăvirea frustrărilor dvs.

Acesta este motivul pentru care am considerat postarea dvs. off topic.

Iar asta e prea de tot #-o

Martonze a scris:

Doamna Claudia, cereti prin instanta autoritate parinteasca unica, pe motiv ca tatal si-a abandonat familia.

Martonze, aţi observat oare că utilizatoarea îi mulţumeşte din suflet omului pe care sfătuiţi să-l acuze de abandon!?

Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
romascanu, moderator
Stimata doamna avocat, ma cunoasteti mai bine decat eu insumi si de aceea va admir.
Voi incerca sa ocolesc acest forum; din pacate, aveti dreptate.
Din punctul de vedere al minorului insa, starea de fapt e aceeasi: nu are tata.
Daca in cazul doamnei, situatia e sub control si dilema dansei este rezolvabila, fara a afecta catusi de putin minorul, in a doua situatie, aparitia brusca a parintelui inexistent pana la un moment dat poate bulversa psihicul fragil al unui omulet in dezvoltare.
Iar cu aceasta autoritate parinteasca comuna, s-a deschis posibilitatea tuturor parintilor frustrati sa controleze viata si libertatea fostului partener. Asta este constatarea mea, nu numai o parere.

P.S. Multumesc ca ati motivat logic stergerea mesajului.
M-as bucura sa fiti judecator
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Martonze, utilizator
In completare, nu aveti dreptate.
Ei cauta impreuna solutia. Solutia este ca domnul sa nu se prezinte daca e citat.
Simplu.
Martonze, mai e si partea asta din mesajul initial
dar as vrea sa si reia libertatea totala de a nu avea de a face cu acest copil

Apoi de ce ar avea copilul un tata pe certificat care nu-i al lui ?

Alte discuții în legătură

Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Viata bate filmul amatheea amatheea Oricat de bineintentionat ai fi,uneori in viata se poate intampla sa mai si primesti \"palme\",desi nu le meriti...de ce este asa,nu stiu... acum cateva luni ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)