avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ?

buna dimineata!
Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar?
Am si o specificatie ,anume cand am facut creditul rata era de 800 ron(creditul este in chf),iar acum rata creditul este de 2000 ron.
Oare legal exista vreo posibilitate de a pute face ceva ca sa am rata mai mica.
Va multumesc pentru rabdarea avuta cu mine si va rog daca puteti sa imi acordati un raspuns si un sfat viabil daca se poate.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
FFLORIN1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 23:08, 3 Aprilie 2013
o sansa ar fi sa incercati o refinantare a creditului, exista si credite de refinantare ipotecare, dar trebuie sa aduceti in garantie un imobil, care sa fie indestulator pentru banca.
daca ati contractat creditul in anii 2007-2008, cand pretul imobilelor era mare, s-ar putea ca acum sa nu va mai acopere garantia si vi se va solicita un imobil cu o valoare mai mare.

o alta varianta ar fi reesalonarea creditului, prin marirea perioadei de creditare si astfel va rezulta o rata mai mica.
varianta cu neachitarea ratei va conduce la intarzieri la plata, iar la un anumit numar de zile de intarzieri, banca va lua masurile necesare in vederea executarii: se va incepe u poprirea salariului, executarea imobilului.
Am incercat sa fac o reesalonare,dar banca nu a fost de acord motivand ca salariul meu si al sotie acopera rata,spunandu-mi ca e coplatitor si ca nu conteaza daca rata depaseste valoarea salariului meu
Intr-adevar creditul este facut in 2007,cam greu sa fac o refinantare
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Riscati sa se declare scadent anticipat si sa ajungeti la executare silita, sa ramaneti fara imobil.
Mergeti si renegociati contractul cu banca.
in ce sens sa renegociez cu banca,ca eu am facut o cerere de reesalonare a creditului si mi-a fost respinsa pe motiv ca veniturile mele ale sotiei si mamei mele sunt de ajuns pentru acoperirea ratelor lunare(mama si sotia sunt codebitori)?
Asta inseamna ca ati negociat :), dar din pacate nu pot accepta sa va reduca rata.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar didi98 didi98 Daca rata la un credit ipotecar e de 550 euro lunar si se achita doar 300 euro lunar.Ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Credit - retinere rata din cont damianramona damianramona daca am credit la o banca si salariul il iau la acceasi banca doar ca pe conturi diferite poate sa imi opreasca rata de pe cel de salar daca nu platesc o ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)