avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare mostenire suprafata pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare mostenire suprafata pamant

Buna ziua,
As dori sa aflu cum pot intra in posesia unei suprafete de pamant-mostenire de la mama mea(care nu mai este in viata)-, avand in vedere urmatoarele:
-mama mea a mai avut 6 frati si -n urma decesului parintilor ei(a bunicilor mei) pamantul bunicilor s-a impartit intre cei 7 copii;
-am avut un act(ceva hotarare de tribunal, intelegand ca a avut loc un proces in tribunal pentru a se face impartirea pamantului, cred) in care era specificat faptul ca cinci dintre frati aveau cate o cota parte iar ceilalti doi(mama mea si celalalt frate al ei-unchiul meu) aveau o suprafata de pamant amandoi;
-am aflat ca fratele mamei, unchiul meu ar fi vandut pamantul unei alte persoane si ma intreb cum a putut face acest lucru si ce pot face pentru a intra in posesia partii care i se cuvenea mamei mele;
-mentionez ca am o copie dupa un titlu de proprietate pe toata suprafata de pamant care a fost impartita celor 7 frati;
Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
ovidiu2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu2009 , utilizator 19:08, 3 Aprilie 2013
Banuiesc, ca unchiul dv a instrainat doar cota indiviza ce ii revenea din acel imobil, astfel ca mama dv ar urma sa se afle in indiviziune cu acel cumparator. Ar trebui mai intai sa va interesati ce s-a intamplat in realitate.
Succes!
am inteles ca a vandut si partea lui si a mamei mele; tocmai de aceea intreb ce pot face pentru a intra in posesie!
cum a putut sa vanda partea lui si a mamei mele si ce pot face eu pentru a intra in posesie ?
ovidiu2009 a scris:

cum a putut sa vanda partea lui si a mamei mele si ce pot face eu pentru a intra in posesie ?



Teoretic nu putea sa vanda ceea ce nu avea in proprietate
inseamna ca notarul de la cabinetul notarial unde s-a incheiat tranzactia...??? ca normal trebuia sa fie si mama mea de fata sau sa aiba o procura ceva din partea mamei mele, nu?
d-asta intrebam daca imi poate spune cineva ce ar trebui sa fac !Cred ca cel mai bine merg la primarie cu certificatul de proprietate (acea copie de care ziceam) si cer sa ma puna in proprietate conform documentului, nu? (numai ca eu sunt fiul mostenitoarei-dar am dreptul, nu?)

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate cornel12 cornel12 cum pot intra in posesia unui titlu de proprietate pentru un pamant (din mediul rural)care este mostenire de la mama mea(decedata in 2005).Bunici mei au murit ... (vezi toată discuția)
Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)