avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

cum pot intra in posesia unui titlu de proprietate pentru un pamant (din mediul rural)care este mostenire de la mama mea(decedata in 2005).Bunici mei au murit si o suprafata de pamant de 10000 mp a fost impartita la cei sapte copii(din care facea parte si mama mea).
Cel mai recent răspuns: cornel12 , utilizator 11:41, 18 Aprilie 2012
Daca bunicii au avut titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991, va trebui sa dezbateti succesiunea dupa ei si dupa mama dvs. si sa faceti iesirea din indiviziune fata de cei 7 mostenitori ai bunicilor.
Acte de stare civila, extrase din registrul agricol aflate in gestionarea institutiei primariei si a OCPI (cadastru) judetean, testamente, certificate de montenitor, etc.
Titlul de proprietate se emite de Institutia Prefectului, in juridisctia de competenta a acesteia.
Numai ca problema este putin mai complicata.Si anume: bunicii mei au murit inainte de 1991.Dar exista o hartie, cred ca ceva hotarare judecatoreasca prin care pamantul era impartit la toti fratii(inclusiv mama mea).Cinci dintre frati si-au luat pamantul iar in hartia respectiva era stipulat ceva de genul ca vreo 2000 mp din cei 10000 erau pentru un frate de-al mamei impreuna cu mama mea.Mai nou am inteles ca fratele mamei a vandut pamantul(adica toti cei 2000 mp).Din cate stiu trebuia ca si mama mea sa-si dea acordul sau o declaratie ceva in fata notarului, nu? Deci, revin cu o intrebare: ma pot duce la primarie si impreuna cu o copie dupa hartia din care reiese ca mama mea avea dreptul la 1/2 din cei 2000 mp, sa cer sa mi se elibereze titlul de proprietate? Multumesc anticipat pentru raspuns!
In primul rand va multumesc frumos pentru raspuns. Mama mea avea o hartie, ceva de genul hotarare judecatoreasca prin care era atribuita cate o suprafata de pamant la cinci dintre frati iar mamei mele si unuia dintre frati(al saselea) ii erau atribuiti 2000 mp. Mai nou am auzit ca unchiul meu ar fi vandut pamantul(adica toti cei 2000 mp).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Mirela3 Mirela3 Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant. Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire suprafata pamant ovidiu2009 ovidiu2009 Buna ziua, As dori sa aflu cum pot intra in posesia unei suprafete de pamant-mostenire de la mama mea(care nu mai este in viata)-, avand in vedere ... (vezi toată discuția)