avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa logoped sau psihopedagog?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa logoped sau psihopedagog?

Doresc să profesez ca şi logoped sau psihopedagog. Conform studiilor nu ar trebui să mă împiedice nimic, dar se pare că COPSI vede altfel lucrurile.
Aşadar întrebările mele sunt:
1. există o altă posibilitate din punct de vedere legal să pot profesa ca şi logoped sau psihopedagog, în afară de angajarea în învăţământul de stat? poate fi învăţământul privat o opţiune legal valabilă?
2. pot să mă autorizez ca şi logoped pfa sau psihopedagog fără a avea atestat de liberă practică de la COPSI?

Vă mulţumesc anticipat pentru lămuriri!
Cel mai recent răspuns: simonacristina , utilizator 16:10, 3 Aprilie 2013
Se poate practica ca profesie libera pe baza atestatului de libera practica.
Atestat de liberă practică atât pentru logoped, cât şi pentru psihopedagog?
buna!si eu cat lamuriri cu privire la acest aspect. am terminat acum 2 ani la sectia de psihopedagogie speciala, in cadrul facultatii de psihologie din bucuresti, iar acum termin masterul pe logopedie.noua nu ni se da atestat de libera practica asa cum se intampla in cazul celor de la psihologie. cu alte cuvinte ei au dreptul sa practice logopedie desi nu fac in facultate, iar eu care am studiat acest lucru nu am dreptul. totusi, exista vreo sansa sa pot deschide un cabinet???fara atestat?sau cum pot obtine atestatul fara sa mai fac o facultate de psihologie in plus, care nu ma ajuta cu nimic.
e nedrept si se pierd oameni valorosi care nu am dreptul sa profeseze in favoarea unora care niciodata nu au auzit macar de logopedie sau tulburari de limbaj. am patit-o chiar eu si stiu ce inseamna.....:worthy:
sper sa ma poata ajuta cineva......
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor 15% logoped logoped sunt profesor lgoped la un cabinet logopedic interscolar ( acest cabinet functioneaza la o scoala de masa / invatamant obisnuit ) , in Legea invatamantului ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - absolvent psihologie xenfora xenfora ma confrunt cu o situatie bizara dintr-alea tipic romanesti... sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Pfa- servicii psihologice? lilidani lilidani Poate să îmi spună cineva dacă serviciile psihologice pot fi prestate sub \"umbrela\" PFA ? Vă roooog !!!! (vezi toată discuția)