avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... supliment la expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

supliment la expertiza contabila

Suplimentul la expertiza contabila judiciara trebuie sa aiba viza CECCAR?
Se poate recuza expertul desemnat in supliment la expertiza?
Cel mai recent răspuns: kfcbibi , utilizator 18:40, 5 Aprilie 2013
Completarile la raportul de expertiza solicitate de catre instanta de judecata, se incadreaza in acelasi regim de avizare ca si raportul de expertiza.
Expertul desemnat pentru suplimentul de expertiza este acelasi cu cel desemnat initial de catre instanta de judecata. Nu poate fi recuzat la suplimentul de expertiza.
Puteti solicita contraexpertiza, daca aveti elemente care sunt acceptate de catre instanta de judecata. Contraexpertiza se efectueaza de catre un alt expert, din aceeasi specializare cu primul expert. La contraexpertiza puteti solicita instantei sa aprobe un expert observator din partea dvs., din aceeasi specialitate cu expertul desemnat de instanta de judecata pentru efectuarea contraexpertizei. Acest expert participa la contraexpertiza si este platit de dvs. separat, in baza unui contract de prestare servicii, care se depune la dosarul cauzei.
Buna seara. Mltumesc pentru raspuns.
Vreau sa mentionez faptul ca suplimentul la expertiza se afla intr-un dosar de de cercetara penala la politie.
Suplimentul nu are data de intocmire, nu are viza CECCAR si nici o alta viza si mi s-a adus la cunostinta la doi ani dupa ce a fost inmanat celeilalte parti.
Vreau sa va intreb daca suplimentul este nul si ce pot face pentru a demonstra acest lucru.
Nu stiu daca suplimentul de expertiza poate fi considerat nul. Puneti problema in scris, in fata politistului/ procurorului/ instantei de judecata, solicitand sa vi se prezinte documentul prin care ati luat cunostinta de existenta suplimentului de expertiza, la data intocmirii acestuia, sa se dovedeasca data cand a fost intocmit. Solicitati sa se prezinte viza CECAR, daca raportul initial a fost avizat de asociatia respectiva.
Buna ziua.
Documentul initial are viza CECCAR.
Sa inteleg ca si suplimentul trebuie sa aiba viza CECCAR?
Multumesc.
In mod normal, Da, in special daca sunt mentiuni suplimentare, care pot afecta concluziile raportului initial de expertiza.

Alte discuții în legătură

Cum pot recuza un expert? sabinna sabinna As vrea sa recuz un expert. Stiu ca poate fi recuzat in aceleasi cazuri ca si judecatorul. Nu este vorba despre rudenie sau afinitate. Dupa cum a facut ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu expertul (expert corupt?) nelyiuly nelyiuly Buna seara. Am un proces pe rol si am mari probleme cu expertul. In faza de fond cand s-a facut raportul de expertiza, desi am sesizat neregulile facute ( am ... (vezi toată discuția)