avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii din Olanda cu TVA 24%
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii din Olanda cu TVA 24%

buna ziua, sunt pfa, neplatitor de tva si fac achzitii intracomunitare, nu am depasit cei 10.000 de euro drept urmare plateam tva in tara de achizitie (in cazul meu olanda 6% sau 21% in functie de bun) ieri am primit o alta factura de la furnizorul meu olandez dar cu tva de 24% tot in olanda. daca ma poate lamuri cineva: mai tin cont de acel plafon de 10.000 euro care depasit ma obliga sa ma inscriu ca platitor de tva la noi in tara? nu am primit inca nici o justificare din partea furnizorului olandez. din cate am aflat de pe net nu s-a marit tva in olanda.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:35, 4 Aprilie 2013
Sigur e facturat din Olanda ? Nu cumva si-a deschis ceva in RO( reprezentanta fiscala, sucursala, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara olanda vdeny vdeny Buna ziua, O sc din RO neplatitoare de TVA, neinregistrata in registrul intracomunitar, cumpara din Olanda o masina SH. Firma de acolo este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare firma neplatitoare de tva ovidiualexa74 ovidiualexa74 Buna ziua! Intentionez deschiderea unui SRL-D in saptamanile urmatoare (neplatitor de TVA) insa am o nelamurire legata de plata TVA-ului. Activitatea se va ... (vezi toată discuția)