buna ziua,
va rog sa ma lamuriti daca se poate in urmatoarea problema : o firma din Romania primeste piese spre prelucrare, nu cumpara aceste piese, factureaza catre o firma din Germania "prestare de servicii" si trimite piesele inapoi la firma care le-a trimis initial.
intrebarea mea este trebuie sa atasez la factura CMR-ul? fiind vorba de prestari de servicii?
va multumesc
Teoretic nu, dar la control o sa va trebuiască dovada ca marfa venita la dvs a parasit tara, iar cel mai usor mod sa dovediti acest lucru este un CMR semnat de destinatar.
De acord cu dumneavostra, insa nu noi suntem expeditorii finali ai acestor piese, ies din tara de la o alta societate, care de asemenea face o "prestare de serviciu" pe aceste piese. Pana acum ne dadeau CMR-urile si la toate controalele au fost cerute, le-am avut si totul a fost in regula dar incepand cu ianuarie 2013 nu ni le mai dau, motivand ca nu sunt obligatorii pentru noi deoarece este prestare de serviciu.
In cazul acesta ce sa fac? Sa astept controlul? Nu am reusit nici cum sa ii conving pe expeditorii finali ca avem si noi nevoie de CMR-uri.
Ce ma sfatuiti?