avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amendat de 2 ori
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amendat de 2 ori


Buna ziua in data de 22-03-2013 am fost oprit depol galati pentru neacordarea prioritati pietonilor pe trecerea de pietonii si am fost amendat cu suma de 300 ron si 4 puncte dar daca o platesc in 24 ore 150 dl politest a venit la mine si mia spus daca semnez pv si eu iam spus ca daca pot trece si eu niste obiectii in pv si mia spus ca nu am ce sa trec deoarece fapta este adevarata,si am refuzat sa semnez pv de constatare ,dupa care am plecat .Ma trezesc acas cu un aviz de la posta si ma duc sa ridic avizul cand stupoare in plic 2 procese verbale unul cel cu neacordarea prioritati pietonilor iar cel deal 2 pv in valoare de 300ron ,in el scrie . Dupa ce I s-a intocmit pv ,in momentul legitimari martorului asistent se spune ca eu iam adresat acestuia amenintari ,cea dea 2 este data la legea 61/91 .Care eu nici nu la-m vazut pe martorul asistent

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:08, 4 Aprilie 2013
Se intocmesc si dosare penale cu martori asistenti falsi. Asta e sistemul in Romania. In caz ca nu contestati p-v inseamna ca il acceptati tacit.
Contesta ambele procese verbale sfatul meu ,in termen legal (15 zile de la comunicare)
o amenda am platito ce de 150 pot face contestatie la ce dea 2
contestati ambele procese verbale in cadrul aceleasi plangeri si solicitati citarea martorului respectiv.
daca nu ati semnat procesul verbal agentul constatator trebuia sa puna un martor asistent care sa confirme refuzul semnarii pv-ului. atentie, martorul nu trebuie sa confirme incalcarea regulii de circulatie.
din moment ce dvs. afirmati ca nu a existat un martor asistent pe care sa il amenintati ce motive ati putea invoca la contestarea numai a celui de al doilea proces verbal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni gabytb gabytb Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului ... (vezi toată discuția)
Stabilire fapta savarsita axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am 2 pv, unul al meu, unul al sotiei cu aceeasi fapta \"savarsita\" si anume neacordare prioritate la trecere de pietoni. 2 infractori notorii ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)