avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si permis suspendat la trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni

Se poate contesta un P.V la trecerea de pietoni cu suspendarea permisului (in timp ce am eu dreptate scrie si in PV). Este prima abatere, iam spus politaiului de avertisment da se facea ca nu se poate(DOAR VINE PASTELE) si problema a fost in modu' urmator . Mergeam linistit cu 35-40 km/h si fara sa vad masina de politie era dupa a 4 a masina in spatele meu am raspuns la telefon cu 5 secunde sa trec de trecerea de pietoni (mai era in fata mea o masina) s-a angajat un pieton cand eram la 1 M de trecere pe partea din stanga(contra sens) in traversare ...am mai mers 150-200m(fiind o curba la stanga 30m dupa trece iar inca 100+ pana la semafor) ajung la semafon este rosu si mai erau 10 secunde. cand s-a facut verde la semafor vad politia venind din curba din spate si iam facut loc sa treaca da opreste langa mine si sa trag pe dreapta ! asta e motiv pt suspendarea permisului #-o eu nu pot intelege cum ma filmat el pe mine si pe ala din fata mea si spatele meu si ei au trecut si numai pe mine ma luat dupa proximativ 40-50 abia atunci vine cu sirena langa mine ! Si cik iti dau avertisment pt vb la tel si iti retin permisu , dar sa-mi dea amenda pt vb la tel si sa-mi lase permisu nu era de acord ! mia dat doar 4puncte amenda fara puncte de penalizare ! Se poate sa am castig de cauza in instanta ?
trebuie sa faceti dovada ca cele constatate de politist nu sunt reale. ptr contraventia respectiva (neacordare de prioritate la trecerea pietonilor) nu este nevoie de probe filmate. prezumtia de validitate a pv va obliga la proba netemeiniciei acestuia.
adica am sanse de castig daca dau PV in instanta ? :D

el spune ca are dovada filmata , dar era a 4 a masina in spatele meu . si agentul care era cu el mia spus foarte mirat "iti ia permisul si nu-ti arata filmare?"




[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
politistul nu este obligat sa arate filmarea in trafic. aveti dreptul sa vedeti plansele foto la dosarul contestatiei. insa, asa cum am precizat, aceste planse foto nu sunt obligatorii la aceasta contraventie. Daca nr casetei / CD unde exista inregistrerea contraventiei nu este mentionata pe pv (asa cum se face la pv privind depasirea vitezei) atunci in mod sigur ca filmarea nu exista. dar asta nu schimba cu nimic situatia - tot dvs trebue sa faceti proba contrara.
gabytb a scris:

o idee s-au un argument cum ar putea suna proba contrara se poate ! :D
daca el a fost in spatele meu a 4 a masina si vine si ma opreste dupa un minut , asta insemna proba :) ?
plus ca pietonul era pe partea stanga si abia se angajase in traversare cand eu eram pe trecere cu masina


[ link extern ]
aici eu nu vad asa ceva , poti sa te uiti tu :D mersi mult pt ajutor :*

Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
gabytb, utilizator
in pv scrie ca pietonul s-a angajat in traversare de pe partea dreapta a sensului de mers - fie minte fie chiar nu l-ai vazut si te uitai in partea stinga (de unde spui tu ca era pietonul). deci erau 2 pietoni.
in plus - si cel mai rau - se mentioneaza ca nu a avut obiectiuni deci ai fost de acord cu cele descrise de catre politist. sincer, nu cred ca instanta va anula pv.
ca si proba ai nevoie de un martor care sa spuna ca pietonul nu era in dreapta ci in stinga insa cum nu il ai (exclud varianta unui martor mincinos) nu cred ca vei obtine anularea pv.

Alte discuții în legătură

Neacordarea de prioritate a pietonilor, contestație? BeBeLPSc. BeBeLPSc. Bună seara, aseară am fost oprit de către politie și am primit 4 puncte de amenda si permisul reținut pentru o perioada de 30 de zile cu dovadă de ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis scambler scambler Buna ziua,problema mea este urmatoarea:in directia sensului meu de mers erau 3 benzi de circulatie,eu aflandu-ma pe cea din mijloc.La trecerea de pietoni am ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric alex_s alex_s Buna ziua , Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va ... (vezi toată discuția)