avem doi proprietari in bloc care nu au fost acasa in ziua cand cei de la Techem au venit sa citeasca repartitoarele si bineinteles au fost trecuti cu consum pausal.
Au venit sa plateasca cotele de intretinere, fara valoarea caldurii, motivand ca ei nu platesc pentru ceva ce nu au utilizat. Dupa cum stiti poate, asociatia de propietari plateste inainte factura de la RADET pentru caldura si cea de la TECHEM pentru citire, iar repartizarea caldurii este facuta de TECHEM, nu de asociatie. Le-am explicat ca acest conflict il rezolva cu TECHEM-ul nu cu asociatia, sa le ceara in scris sa vina din nou sa citeasca ca sa regleze luna viitoare, ca ei sunt obligati sa plateasca acea suma catre asociatie, suma care se va regla, luna viitoare cand repartizarea va fi pt ap lor 0 sau pe minus dar ei au inteles altceva.Acum au trimis o adresa catre asociatie, sa le explicam de ce am refuzat sa incasam partial valoarea intretinerii si sa le prezentam temeiul legal.
In momentul in care le-am explicat toate cele de mai sus, ce au de facut si ca in final tot va trebui platita valoarea caldurii din lista, au spus ca "atunci nu mai platesc nimic".
Va rog sa ma ajutati, sa-mi spuneti daca ar exista un art intr-o lege unde noi asociatia putem sa obligam proprietarul sa plateasca integral sau daca aveti idee de o alta metoda de a explica.
Si eu lucrez cu Techem si de fiecare data cand vine cineva la citire ,in cazul in care nu gaseste pe nimeni in apartament lasa un numar de telefon la care se poate transmite indexul.Intradevar dumneavoastra trebuia sa incasati suma de bani pe care respectivii doreau sa o plateasca fara sa intrati in discutii cu ei.La randul lor sunt si ei vinovati deoarece inainte de citire se anunta cu cateva zile data si ora la care se vor face citirile si ar fi putut sa-si ia masuri sa lase indexul pe usa sau sa anunte ulterior prin telefon.(dar au fost comozi)
adrius
Da asa este, firma anunta cu o saptamana inainte si dupa ce vine lasa un nr de telefon la avizier, dar este problema lor a proprietarilor sa sune sa raporteze indexul, eu de unde sa stiu care a fost acasa sau nu?
Adriantot
Aveti dreptate, poate ca nu trebuia sa intru in discutie cu ei sa le explic deoarece din cauza asta s-au enervat. Dar asta am simtit atunci sa fac, totusi mi se pare o mare nesimtire din partea lor, eu la asociatie am contract pentru doua ore pe saptamana, in ideea in care sa nu platim foarte mult pentru acest serviciu, iar acele doua ore reprezinta o zi de incasari pe saptamana, timp de doua ore. Sunt multi proprietari care nu se incadreaza in acele ore deoarece lucreaza pana tarziu, asa ca am o intelegere cu ei, la program vin de obicei pensionarii, iar tinerii care nu se incadreaza vin direct acasa la mine, indiferent de ora, am avut persoane care mi-au batut la usa si la 22:30, dar nu m-a deranjat, este in interesul meu sa incasez banii pentru a putea plati factura. Nu mi se pare corect deoarece aceasta persoana s-a mutat de trei ani la noi in bloc si vine de fiecare data din doua in doua luni sa plateasca la mine acasa seara, deoarece nu-i permite programul. Niciodata nu am refuzat-o sau sa nu-i raspund la telefon. Iar acum sa vina cu reclamatii de acest gen??/ Sincer mi se pare nesimtire, nu stiu ce cred altii dar mie asa mi se pare.
Afisati pe listele de plata lunare contul bancar al asociatiei si indrumati-i sa faca platile in cont atunci cand nu au timp sa vina la casieria asociatiei. Asa mai scapati de vizite acasa iar unora le va fi cu siguranta mai usor sa plateasca in contul asociatiei din orice colt de tara s-ar afla.
Cu ocazia acestei neintelegeri, discutati in comitetul executiv, in adunarea generala, afisati cate un material prin care sa indrumati vecinii... Dar probabil ca deja faceti aceste lucruri si-a fost acum o neintelegere, o situatie de moment creata la nervi si poate gestionata putin deficitar, ceva trecator si remediabil.
Inselaciune techem
Dispe
Buna ziua. Am primit factura din partea Techem la incalzirea pe luna noiembrie 2018 in valoare de 300lei in conditiile in care repartitoarele din apartament ... (vezi toată discuția)