avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare auto microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare auto microintreprindere

Am infiintat o firma de taxi, am cumparat masina cu 6000 de euro. cand eram pe 16 la suta, amortizam investitia in 4 ani. de atunci pana acum a trecut doar un an, pentru cei trei ani ramasi eu cum scad restul de investitie? am inteles ca, devenind microintreprindere,, platesc 3 la suta din incasari fara posibilitatea de a mai scadea ceva. multumesc pt raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: OanaLH , utilizator 14:40, 5 Aprilie 2013
Amortizati in continuare investitia indiferent de regimul de impozitare pe care il aplicati.
In privinta amortizarii, calcularea si evidenta acesteia este la fel si la microintreprinderi ca si la unitatile platitoare de impozit pe profit.

Cu privire la acest aspect, Codul Fiscal prevede:

"ART. 112^11 Prevederi fiscale referitoare la amortizare:

Microîntreprinderile sunt obligate să ţină evidenţa amortizării fiscale, conform art. 24 al Titlului II."

Titlului II- din Codul fiscal se refera la Impozitul pe profit



Mai pe scurt:
In continuare, conform legii, microîntreprinderile au obligaţia evidenţierii cheltuielilor cu amortizarea, INSA acestea nu sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe veniturile realizate...din punct de vedere al taxelor pe care le veti plati catre statul roman inregistrarea contabila a amortizarii nu va influenta in nici un fel impozitul de 3% pe venitul obtinut! Singura cheltuiala care va poate diminua veniturile, este cheltuiala cu achizitia unei case de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende microintreprindere laviluca laviluca Buna ziua, Societatea comerciala la care sunt asociat unic, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, detine un autoturism a carui cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile si nedeductibile gabi.b gabi.b Pentru un SRL care este microintreprindere si plateste impozit pe venit se tine cont care sunt cheltuilie deductibile si care sunt nedeductibie? La ce ma ... (vezi toată discuția)
Impozitare rezerve reevaluare dupa 01.02.2013 asmotortrade asmotortrade Buna ziua! Pana la 31.01.2013 am fost platitor de 16%, iar de la 01.02.2013 sunt micro. Pana la 01.02.2013 inregistram la trimestru si impozitam diferentele ... (vezi toată discuția)