avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit dividende microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit dividende microintreprindere

Buna ziua,

Societatea comerciala la care sunt asociat unic, platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, detine un autoturism a carui cheltuiala cu amortizarea depaseste lunar suma de 1500 RON. Va rog sa imi spuneti cum inregistrez restul sumei din aceasta cheltuiala cu amortizarea, care conform legii nu este deductibila?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:43, 18 Decembrie 2014
Si microintreprinderile aplica ART. 24 Amortizarea fiscală din C. fiscal:

ART. 112^11 Prevederi fiscale referitoare la amortizare

Microîntreprinderile sunt obligate să ţină evidenţa amortizării fiscale, conform art. 24 al Titlului II.



Doar tineti evidenta amortizarii fiscale a acestui autoturism, dar nu are implicatii fiscale, intrucat impozitarea este la venituri.
Nu are legatura deductibilitatea la ceva cu dividendele. Dividendele sunt repartizate din profitul contabil (ala realul, de fapt) nu din profitul fiscal. Deductibilitatea limitata afecteaza doar profitul fiscal.
Va multumesc! Dar, daca profitul net se repartizeaza pe dividende, cheltuielile (deductibile si nedeductibile si aici ma refer la acele cheltuieli cu amortizarea) cum influenteaza impozitul pe dividende? Sau profitul net = venituri - cheltuieli indiferent de natura lor si apoi aplic 16% impozit pe dividende?
Multumesc !
laviluca a scris:

Sau profitul net = venituri - cheltuieli indiferent de natura lor si apoi aplic 16% impozit pe dividende?


Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare auto microintreprindere nobelmirela nobelmirela Am infiintat o firma de taxi, am cumparat masina cu 6000 de euro. cand eram pe 16 la suta, amortizam investitia in 4 ani. de atunci pana acum a trecut doar un ... (vezi toată discuția)
Calcul venit impozabil pfa ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu ... (vezi toată discuția)
Control fiscal iuli-ana iuli-ana am avut control in urma caruia mi-a s-a spus ca voi avea contol de fond. s-au legat foarte mult de faptul ca am 2 masini pentru folosite de administrator,de ... (vezi toată discuția)