avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare la CIM pe perioada nedeterminata pt ocupare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare la CIM pe perioada nedeterminata pt ocupare CIM durata determinata

Buna dimineata,

Va supun atentiei urmatorul caz. Am o angajata dintr-o institutie publica, personal contractual, care ocupa un post pe perioada nedeterminata, pe studii medii. Se inscrie la un concurs pentru ocuparea unui post pe perioada determinata, in aceeasi institutie, chiar si in acelasi serviciu, care necesita studii superioare (angajata le are-si a facut asta ca sa acumuleze experienta in specialitatea studiilor)
Castiga concursul, deci va ocupa postul pe perioada determinata, pe alta functie. Care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac? Ii incetez contractul pe perioada nedeterminata, cu acordul partilor si ii fac un altul pe perioada determinata?
Astept un sfat, daca se poate cat mai urgent.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 12:10, 5 Aprilie 2013
In acest sens, se poate inceta primul c.i.m. si se va incheia unul nou ... sau se pot pastra ambele , daca este posibil.
Si cum as putea sa le pastrez pe ambele, care ar fi baza legala?
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

In acest sens, un salariat va putea cumula un contract cu norma intreaga cu un contract cu fractiune de norma, dar chiar si cu un alt contract cu norma intreaga;
Excluzand varianta cumulului, singura varianta ar fi incetarea cu acordul partilor a primului c.i.m. si incheierea unui alt c.i.m. pe perioada determinata?
E bine daca procedez asa?
Da, este corecta varianta aleasa de dvs ...

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt contabil in 2 unitati de invatamant. intr-o unitate ... cordeamon1ca@yahoo.com cordeamon1ca@yahoo.com Buna ziua. Sunt contabil in 2 unitati de invatamant diferite. Intr-o unitate am CIM pe 8 ore de la ora 8:00 la ora 16:00, in cealalata unitate am contract de ... (vezi toată discuția)
Ajutor : concediu fara salariu ! paulungureanu paulungureanu Se poate solicita concediu fara salariu, pe o perioada determinata sau nedeterminata, de la societatea la care sunt angajat cu CIM perioada nedeterminata, si ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii in institutie publica gabituica gabituica Va rog sa imi spuneti daca intr-o institutie publica aflata in subordinea consiliului local o persoana cu functie de conducere ,respectiv director, care a ... (vezi toată discuția)