avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cateva sute de mii de euro in contul meu! Pot fi ai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cateva sute de mii de euro in contul meu! Pot fi ai mei fara riscuri ?

Sunt un tanar. Chiar tanar ! Credeti.ma pe cuvant ! :D
Am cunoscut o fata care s-a indragostit de mine , nu i-am dat sperante pentru ca sunt implicat intr-o relatie de 3 ani , intre timp m-am logodit. Am tinut legatura din cand in cand cu tipa respectiva , care este plecata in State, avand o boala grea de tratat. Este foarte bogata. Ea si familia ei, prieteni , toti... sunt bogati.
Am incercat sa renunt sa mai vorbesc cu ea dar nu pot pentru ca ma suna tot neamul ei si ma intoarce din drum , fata si-a taiat si venele pentru mine.

Nu vreau sa stresez cu povestea asta , dar sunt detalii indispensabile in ceea ce urmeaza sa va prezint.

Mai nou , mi-a promis cateva sute de mii de euro , multe ... Si imi cere doar sa vorbesc cu ea, sa nu o resping , sa ii
raspund la telefoane, sa aiba acces oricand la mine.
Eu nu am acceptat initial , dar suma aceea imi face cu ochiul. Ea spera sa ma cumpere. Dar nu va fi asa. Vreau sa ma casatoresc curand , si nu ea este aleasa.

Din punct de vedere juridic, daca acel transfer bancar va avea loc ... Eu pot fi acuzat de ceva in cazul in care nu voi indeplini conditiile cerute de ea ?
Am uitat sa specific ca mi-a cerut doar sa ii vorbesc si sa sa o ascult timp de 6luni pentru banii acestia. Si daca vom continua si dupa acele 6 luni sa merg la ea in America sa ii fiu alaturi, dupa care ma pot intoarce si daca voi decide sa raman cu ea, ma mai aleg cu 1 milion de euro.

Nu stiu cat de bine m-am facut inteles. Vreau sa stiu un singur lucru... Pot fi acuzat de ceva in caz ca eu banii acestia ii voi avea, ma voi folosi de ei , dar nu voi vorbi cu ea inca 6 luni de acum incolo ?
In conditiile in care nu semnez nimic, nu ii promit nimic ... Bineinteles ca ma voi stradui sa ii fiu alaturi cand va trebui sa treaca prin transplantul de maduva, dar ... DOAR cu vorbe.
Ea nu ma intreaba de logodnica mea , nu o intereseaza , stie ca o iubesc , ca ne-am logodit ... dar nu se poate opri din sperat. Nici ce fac cu banii nu ma intreaba ... I.am spus ca daca i-as avea mi-as cumpara o masina si o casa. Acum probabil vrea sa ma cumpere.
Imi pot aduce vreun risc acesti bani ?

Astept sfaturi si sugestii.
Va multumesc.
Pot aparea probleme daca primiti o astfel de suma nejustificat de mare, mai ales daca referinta operatiunii de transfer este "cadou". Tranzactia va fi verificata de BNR, unde este obligatoriu raportata, si de Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilorsi asta va va asigura cel putin niste declaratii la politie.
Chiar daca vi s-a raspus,nu ma pot abtine ...sigur nu sunteti un actor dintr-un film? sigur nu sunteti "nimeni fizic"?Am citit mult din cele postate pe acest forum si am crezut pana acum ca cererile vizand "inspiratia" pentru lucrari de licenta ar fi limita maxima... Cu maxim de respect va spun ca in vise nu incalcam nici o norma juridica si tare mi-as dori sa ne anuntati ca domnisoara a invins boala si ca d-voastra sunteti bogat si multumit sufleteste . Toate cele bune!
asurdescu a scris:

Pot aparea probleme daca primiti o astfel de suma nejustificat de mare, mai ales daca referinta operatiunii de transfer este "cadou". Tranzactia va fi verificata de BNR, unde este obligatoriu raportata, si de Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilorsi asta va va asigura cel putin niste declaratii la politie.

Si in acest caz ce sfaturi primesc din partea dumneavoastra ?
Sa inteleg ca referinta care se face in momentul transferului , " cadou ", nu este tocmai potrivita. Atunci ?
Presupun ca trebuie sa coincida raspunsurile din ambele parti.

Ce as putea sa ii sugerez ei sa treaca pe acest talon de transfer?

Si declaratiile la politie ... in ce constau ?

Precizez ca banii trec printr-un curs asemanator cu ceea ce va prezint :
Din contul unui om de afaceri american, banii trec pe numele ei intr-un cont in America , apoi ea face transferul in Romania in contul meu.

ati spus ca "ea vrea sa ma cumpere. dar nu va fi asa " ...iata si raspunsul la intrebarile d-vs...daca nu va poate cumpara, in opinia mea, atunci cu certitudine nu aveti niciun motiv sa acceptati o plata din partea ei indiferent cu ce titlu...adica daca totusi veti fi "cu ea" din pura omenie ....banii nu intra in discutie .....daca nu puteti fi "cumparat" d-vs in ce fel acceptati acesti bani ? ca si cum ati fi castigat la loto ca fata s-a indragostit de d-vs si nu de un alt nefericit oarecare din strada ?
daca insa totusi "aveti un pret" atunci apelati la un avocat specializat in asa ceva si faceti o investitie minima pt un profit maxim...si casatoriti-va cu ea, mai castigati un milion din cate spuneti chiar d-vs....ca oricum veti ramane vaduv curand, sau gresesc eu ? "sfaturile" de pe acest forum sunt doar pareri personale fara valoare de "consultatie juridica".....
nu mi-o luati in nume de rau va rog, doar am raspuns la ce am citit legat de acest post. am vazut mai sus ca "reactionati" f repede si brutal la cei care expun parari in contra d-vs si nu sunteti deschis la dialoguri constructive. imi cer iertare daca v-am ofensat cu ceva.
cu stima
Daca banii vor trece din contul unui om de afaceri american in contul fetei, iar din contul fetei in contul dv. ar putea fi vorba de vreo spalare de bani. Nu cred ca v-ati dori sa vina fiscul american pe capul dv.

Alte discuții în legătură

Daca esti atat de al naibii de destept,de ce nu esti bogat ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet, fara a fi mentionata sursa/ autorul. Merita citit, poate da de gandit celor care doresc binele pentru tara si pentru poporul sau. Daca ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune pe internet rraluka_22 rraluka_22 Buna ziua Daca o persoana a fost înșelată /păcălită sa depună bani intr-un cont unde ma pot adresa. Pe scurt : acum câteva luni mama prietenei mele ... (vezi toată discuția)
Vecini cu probleme Denisa2000 Denisa2000 Buna ziua, In speranta ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns va relatez povestea mea, la care sper, ca poate voi primii un raspuns. Mama mea, in varsta de ... (vezi toată discuția)