avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ROVIGNETA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ROVIGNETA

BUNA ZIUA!in 2012 am cumparat o masina din alt judet.... nu am radiat-o...in comuna ce locuiesc trece 1DN unde e nevoie de rovigneta si am fost prinsa de acel dispozitiv...logic,amenda a plecat la vechiul proprietar...dumnealui a fost chemat la judecatorie ptr a demonstra ca a vandut masina...Ce se va intampla cu mine?eu stiam ca daca domiciliezi in loc. pe unde trece DN pe acel segment nu esti obligat sa scoti rovigneta... cred ca singura vina e ca nu am radiat-o desi politia m-a tot oprit dar fara a/mi spune nimic legat de radiere..DATI..MI un raspuns va rog ...am sanse sa scap de amenda?mii de multumiri...:(
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 14:58, 5 Aprilie 2013
Tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor, între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire în/din acestea, deci nu are nicio legatura faptul ca lociti intr-o localitate prin care trece DN, atata timp cat acea localitate nu este municipiu sau resedinta de judet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie rovinieta pe un drum national care trece printr-o localitate? sebastians sebastians Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Este obligatorie rovinieta pe un drum national, daca DN-ul trece printr-o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta. tzuku51 tzuku51 Am fost depistat de ap.foto fara rovigneta si am primit acasa pv-ul aferent. In pv scria ca am circulat fara rov. pe DN71,km...+...m. Acest aparat este insa ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)