avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DGASPC favorizeaza parintele care maltrateaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DGASPC favorizeaza parintele care maltrateaza minorul!!!

Buna ziua tuturor! Deoarece am batut la toate usile posibile pana acum, ma adresez si utilizatorilor acestui forum in ultima instanta.
Desi copilul meu minor este maltratat si pedepsit zilnic,obligat sa doarma pe canapelele unor baruri mizerabile in timp ce mama se joaca la jocuri de noroc pana la orele 02-03 dimineata,deasemeni minorul este pur si simplu obligat sa inparta singurul pat din casa cu mama sa si clientii acesteia fiind lovita si injurata de catre acestia ori de cate ori ii deranjeaza involuntar! Vecinii din scara blocului unde locuieste minora impreuna cu mama sa sunt terorizati de muzica data la maxim la ore tarzii si de diferitele persoane care bat cu disperare la usa pe timpul noptii. O batranica de 75 ani care locuieste viss a vi a marturisit plangand faptul ca ea nu mai poate rezista acest calvar si m-a rugat frumos sa merg si sa iau minora de acolo ! Sunt 15 martori din scara care vor sa depuna plangeri si absolut orice pt ca cosmarul fetitei sa ia sfarsit. Am depus nenumarate plangeri la cei de la DGASPC dar nu s-a luat nici-o masura !
Ma chinui sa conving instanta de toate aceste abuzuri venite din partea mamei si a multor persoane din anturajul mamei asupra minorei de aproximativ 2 ani!
Desi am alergat si batut la toate usile institutiilor care ar fi trebuit in mod normal sa ia masuri,,nu am rezolvat nimic,,deaceea sunt HOTARAT sa intru in greva foamei si sa protestez aceste abuzuri din partea institutiilor care nu intervin pt a lua masuri in astfel de cazuri destul de grave!
Intrebarea mea pt dv-stra este:,,cum pot obtine o autorizatie legala pt a putea intra in greva foamei!! Va multumesc anticipat pt raspunsuri si sfaturi!!!
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 23:19, 7 Aprilie 2013
Stimate domn,linistiti-va un moment si haideti sa gasim o solutie care sa fie benefica pentru copil.
Sustineti ca ati solicitat DGASPC-ului sa ia masuri,dar nu s-a intamplat nimic,ca va "chinuiti" sa convingeti instanta de abuzuri asupra minorului...si din nou,nu s-a intamplat nimic...Am inteles corect? Bun!
Acum,va rog sa incercati sa urmati inca odata urmatorii pasi:
1.Solicitati un raport de evaluare psiho-sociala autoritatii tutelare de la domiciliul minorului.
2.Solicitati in scris interventia DGASPC-ului,aratand ca minorul este supus unui abuz fizic si psihic in forma continuata,iar acestia sunt Obligati sa intervina in cel mai scurt timp posibil, sa evalueze situatia minorului, putand propune inclusiv luarea in regim de urgenta, a unei masuri de protectie speciala daca se constata vreun abuz/neglijenta din partea mamei,intocmind un raport cu cele constatate.
3.Depuneti o plangere penala la Politie impotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorului-infractiune prevazuta de art.306 Codul Penal.
4.Dupa ce obtineti raportul prevazut la pct.1 si 2.,le inaintati instantei si solicitati custodie unilaterala a minorului,daca ceea ce sustineti se dovedeste a fi veridic.
5.Daca DGASPC nu va inainteaza un raport asupra situatiei de fapt constatate,ori acesta nu va multumeste,inaintati cererea prin care le-ati cerut interventia sau raportul,dupa caz, Directiei Generale Protectia Copilului Bucuresti,solicitand interventia autoritatii centrale.
La Politie,lasati cererea sa-si urmeze cursul firesc,aici nu sunt dubii ca nu i s-ar da curs de catre organul judiciar.
Mai aveti un pic de rabdare si veti vedea ca procedand asa cum v-am sfatuit,veti reusi sa rezolvati intr-un alt mod,mai adecvat,decat greva foamei,situatia copilului dvs.
Mult succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Laura Vilsan, Mediator
si eu va sfatuiesc sa faceti ce a spus d-na mediator....insa trebuie insistat ca sa obtineti rezultate si va dura. intre timp puteti promova actiune de restabilirea domiciliului minorei la dvs si ordonanta presedentiala , dar va trebuie martori solizi. de asemenea ar fi ideal daca ati avea si alte probe ( de la scoala, gradinita, declaratii vecini)
si , intr-adevar conteaza foarte mult si la ce instanta va judecati.

nu este o lupta deloc usoara, dar merita sa luptati pentru copilulu dvs.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Aveti dreptate ca nu este benefic fiicei mele sa intru in greva foamei dar din pacate este ultima solutie sa-mi pot arata nemultumirea fata de aceste institutii platite din buzunarul nostru si care nu-si fac datoria. Am facut 6 sesizari DGASPC-ului prin scrisori recomandate cu confirmare de primire,aratand faptul ca minora este batuta aproape zilnic,fapt confirmatr dealtfel si de alte mamici care locuiesc in acelasi bloc si care au vazut totul,la sesizarile respective am atasat fotografii cu minora in baruri,in fum de tigara! 6 martori (mamici) au mers la sediul DGASPC marturisind cele afirmate de mine si nu au fost luate in seama de angajatii DGASPC,cum va explicati toate astea.
Au trecut 2 ani de cand tot adun probe si incerc sa arat instantei si DGASPC-ului in ce conditii si mediu este crescuta fiica mea,nu credeti ca cineva ar fi trebuit sa ia masuri pana acum,,,
Cand se vor lua masuri,,atunci cand minora in varsta de aproximativ 4 anisori va fi abuzata sexual sau va fi prinsa furand din buzunarele clientilor barurilor frecventate de mama sa..
Marturiile vecinilor m-au socat pur si simplu,,pana si cele 2 martore propuse de ea in instanta au recunoscut faptul ca au fost invatate sa declare mincinos in favoarea ei,,politia nu se amesteca deoarece am facut sesizari pt faptul ca minora a fost abandonata in mai multe randuri la anumite persoane,,mama sa fiind plecata in strainatate acolo unde practica prostitutia. Minora nu frecventeaza gradinita,am discutat personal cu doamna directoare,,medicul de familie al minorei a eliberat mai multe adeverinte prin care mama a motivat absentele minorei pe motiv ca ar fi bolnava (din 7 luni 5 a fost bolnava)
In aceasta situatie,urmati pasii de la punctele 3 si 5-depuneti urgent( a se citi maine) plangere penala impotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorului si neglijenta grava si tot urgent, solicitati in scris interventia DGPC Bucuresti, insotita de copii de pe toate solicitarile,delaratiile martorilor,ale directoarei gradinitei,altor persoane care pot confirma cele relatate de dvs.
Sunt interesata sa stiu despre ce DGASPC este vorba,din ce judet?
Pentru ca ma socheaza modul de instrumentare a cazului dvs.de catre aceasta institutie si gasesc intolerabila aceasta abordare.
Buna seara si va multumesc pt ajutor, este vorba despre DGASPC Maramures

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Ordonanţă preşedinţială legături personale cu minorul 2 ori 4 ore pe luna Robert.vargatu80 Robert.vargatu80 Buna ziua, Am si eu intrebare daca e normal ca o instanta sa-mi acorde un asemenea programm de legaturi personale cu un minor de 11 ani. Incet numai stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare grădiniță minor fără acordul tatălui CostinIancu CostinIancu Buna ziua, In cazul de autoritate parinteasca comuna cu domiciliul minorei (5 ani) la mama, aceasta din urma poate schimba gradinita copilului fara acordul ... (vezi toată discuția)