avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie terasa bloc

Buna seara,

Pentru realizarea unei hidroizolatii terasa bloc, este normal ca presedintele asociatiei de proprietari sa puna pe lista de plata pentru cheltuieli numai proprietarii tronsonului respectiv unde se face reparatia (7 proprietari), sau trebuie sa contribuie toti proprietarii blocului ? Multumesc !
Terasa imobilului reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Conform norme in domeniu,costurile aferente reparatiilor parte comuna constructii/instalatii din imobil se repartizeaza tuturor proprietarilor in raport de cota indiviza
Asociatia de proprietari deja a hotarat si incasat banii numai de la proprietarii tronsonului respectiv unde se face reparatia, nicidecum de la toti proprietarii scarii.
Pot sa-i fac plangere penala presedintelui pentru abuz in serviciu ?
Multumesc!
Puteti sa faceti plangere oricui, ca doar e libertate, dar e bine totusi sa discutati cu vecinii, cu presedintele asociatiei si sa va lamuriti in cadrul asociatiei.
Spun acest lucru pentru ca legislatia este permisiva si asemenea cheltuieli se pot repartiza pe intregul bloc (cu mai multe scari), pe intreaga scara (scara ce poate avea mai multe tronsoane) sau numai pe un tronson, de la caza la caz. Adica legea precizeaza ca reparatiile se repartizeaza pe cota indiviza de proprietate comuna, dar proprietatea poate fi comuna pentru mai multe blocuri, mai multe scari dintr-un bloc, pe un tronson, sau comuna doar pentru un numar restrand de proprietari, existand si proprietate comuna doar a doi proprietari.
Este legal oricum, dar important este ca repartizarea cheltuielilor cu hidroizolatia terasei sa se faca avand in vedere considerente logice, ce tin de asezarea teraselor, de etajul la acre sunt terasele, de continuitatea sau discontinuitatea lor, de cauzele degradarii, de felul cum s-a stabilit in asociatie pana acum si cum s-au suportat aceste cheltuieli pana acum s.a.m.d.
Daca nu s-a inteles le putem lua pe rand pe fiecare in alt comentariu.
V-as ruga sa-mi spuneti unde sa caut legea in care se mentioneaza ca Terasa imobilului reprezinta parte comuna, a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari.
@Zaraza... HG nr. 1588/2007, Sectiunea a 4-a, art.44 (1) - dar este bine sa lecturati toata sectiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ? bogdanro2005 bogdanro2005 Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Daune de la vecinul care si-a reparat singur acoperisul ariana03 ariana03 Buna ziua, in decursul anului trecut, vecinul de la etajul 4 a luat hotararea de a repara acoperisul, fara sa consulte toti vecinii de pe tronson, fara sa faca ... (vezi toată discuția)