avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere din spatiu - actiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere din spatiu - actiune in instanta

Buna ziua!
Dragi colegi, am o intrebare. A facut cineva o actiune pentru scoatere din spatiu? Cineva a luat in spatiu un tert si acum este nemultumit de situatie, tertul nu mai locuieste acolo insa ii vin in continuare plicuri, amenzi etc. (ca de obicei). Din ce am citit am inteles ca se poate face o actiune in obligatia de a face (si evacuare), in care sa se cheme in judecata si Directia de evidenta a persoanelor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 20:54, 8 Aprilie 2013
Sa inteleg ca nu s-a incheiat niciun act intre acel cineva si tert?
Nu, nu exista contract, luarea in spatiu s-a efectuat doar in baza declaratiei proprietarului.
Atunci va rog sa aveti in vedere procedura alternativa,simplificata, dar facultativa ,prevazuta de art1033-1048 din N cpr.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias si proprietar - acord luare in spatiu Orieta Orieta Care este riscul la care este supus proprieterul unui imobil care ia in spatiu pe cineva cu forme legale si e de acord sa fie trecuta adresa de domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Domiciliu dulman_elena dulman_elena Buna. Sunt casatorita iar sotul si soacra nu vor sa ma primeasca sa locuiesc in casa respectiva, deoarece are de gand sa divorteze sotul de mine. Am adresa din ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu concubin mirrey mirrey Buna seara ! Am nevoie de ajutorul d-voastra. Acum 2 luni am luat in spatiul (nu flotant) pe concubinul meu de care m-am despartit. In urma unui scandal a ... (vezi toată discuția)